ZEKİ MÜREN'İN SAKLI KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI!.. PEKİ KİM TARAFINDAN KAYIT EDİLMİŞ?
"Ben bazen ölümü de özlüyorum." diyordu ölmeden az bir müddet önce Zeki Müren. "Ölüm özlenir mi?" diye soranlara şu cevabı veriyordu; "Tanrı onun bile hayırlısını versin...
Toprak verimlidir. Yine üzerimizde çimler bitecektir. Yine onların da arasında kır çiçekleri olacaktır. Onlar bahar rüzgârıyla sallanıp şarkılar söyleyecektir." Sanat güneşi Zeki Müren'in ölümünden 14 yıl sonra, daha önce yayınlanmamış ses kayıtlarından oluşan bir albümü çıktı. Ölüm yıldönümü 23 Eylül'de piyasaya çıkan "Saklı Kayıtlar"da yer alan 19 şarkı, Müren'in albüm veya konser provaları sırasında Muzaffer Özpınar tarafından kayda alınmış. 1954 ile 1984 yılları arasında yapılan kayıtların bunca zaman sonra ortaya çıkmasında Burhan Bayar'ın payı var. Özpınar, evinde Bayar'la bir albüm üzerine çalışırken, Zeki Müren'in bu kayıtlarından söz edince onları yayınlamak aklına gelmiş. Gerisi malum; uzun ve zahmetli bir süreçten sonra ortaya bu albüm-kitap çalışması çıkmış. Müren'in kayıtları, telif ve izin prosedürleri çözüldükten sonra Almanya'ya ses stüdyolarına gönderilmiş. Burada orijinali bozulmadan tüm orkestra ve dip gürültüleri temizlenip dijital hale getirilmiş.
Türkiye'de ise Burak Kut'un da aralarında bulunduğu prodüktör ekibi tarafından kurulan orkestra ses üzerine yeniden çalmış. Bu albüm sayesinde, ölümünden 14 yıl sonra Müren'in yalnızca mezarının üzerindeki çiçekleri değil, bizzat kendisi de şarkı söyleme fırsatı buldu.
Zeki Müren müdavimleri için heyecan verici bir albüm bu. "Ne Senin Aşkına Muhtaç Ne Esirin Olacağım, Bir Sevda Geldi Başıma, Kapat Gözlerini, Gözyaşlarım, Yükselen Nağmenle Bak, Dargın Ayrılmayalım ve Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim..." gibi sanat müziği dinleyicilerinin sevdiği eserleri daha önce duymadıkları versiyonuyla Zeki Müren'den yeniden dinlemek heyecanlanmak için yeterli bir sebep olsa gerek.
Saklı Kayıtlar'da Zeki Müren'in kendi anlatımıyla bir de özgeçmişi yer alıyor. Müren'in fotoğraflarıyla içeriği zenginleştirilen albüm kitapta iki de şiiri yer alıyor: "İsmim Mesut göbek adım Bahtiyar/yıllarca hep böyle bildiniz siz/ Mesut Bahtiyar'dan/Şarkılar Dinlediniz./ Zeki Müren"
(Zaman)