Medya
11 Eki 2024 22:53 Son Güncelleme: 11 Eki 2024 23:21

Zafer Arapkirli KRT'ye veda etti! "Öyle bir dönemeç olur ki..."

Zafer Arapkirli, Eylül 2018^den beri yönettiği KRT televizyonuna bugün canlı yayınlanan Medya Terapi programının kapanışında veda etti. Duayen gazeteci, ekip arkadaşlarına 'Hoşçakalın' derken sesi titredi...

Zafer Arapkirli, KRT TV'ye duygusal bir konuşma ile veda etti. Arapkirli, 'editoryal bağımsızlık' vurgusu yaptığı veda konuşmasını yaparken, çalışma arkadaşlarına 'Hoşçakalın' der ve teşekkür ederken sesi titredi.

ZAFER ARAPKİRLİ'DEN DUYGUSAL VEDA

Ünlü televizyoncu Arapkirli, bugün canlı yayında KRT izleyicileri, çalışanları ve yöneticileriyle vedalaştı... Özenle seçilmiş bir veda konuşması yapan Arapkirli, vedasında 'editoryal bağımsızlık' hassasiyetine vurgu yaparak eski ve yeni kanal yönetimlerine teşekkür etti.

"BAŞKA DENİZLERE YOL ALMAK İSTERSİNİZ"

Arapkirli, "Bazen öyle bir noktaya gelirsiniz ki, öyle bir dönemeç olur ki, artık başka şeyler yapmak, başka yollara yönelmek, başka ufuklara doğru, başka denizlere doğru yolmak istersiniz. Ben de öyle bir karar verdim" dediği veda konuşmasında çalışma arkadaşlarına ve tüm KRT personeline teşekkür ederken sesi titredi.

"BURALARIN ABİSİ, AMCASI OLDUM"

Zafer Arapkirli bu cümlelerle veda etti:

"Bunca yıldır KRT ekranında bütün değerli arkadaşlarımın katkılarıyla, yardımlarıyla, emekleriyle, alınterleriyle, hep birlikte sunuyoruz. 6 yıldır KRT televizyonundayım, 2018'in Eylül ayından beri... Bu kurumun en eski mensubu olmaktan onur duyuyorum. Ve hep en yaşlı mensubu oldum KRT televizyonunda çalışanların. Buraların 'abisi' hatta bazı arkadaşların 'amcası' yaşında olduğumu da gururla söyleyebilirim.

Büyük emek verdik hep birlikte: KRT diye bir markayı hep birlikte en sıradan çalışanından en üst düzey yöneticisine kadar canla başla çalışarak bir yerlere getirmeye çalıştık. Umarım bundan sonra çok daha iyi yerlere gelecek.

"EDİTORYAL BAĞIMSIZLIK, EN DOKUNULMAZIM OLDU"

Benim burada çalıştığım süre içinde en çok önem verdiğim şeylerden biri 'editoryal bağımsızlık' meselesiydi. O konuyu sık sık gündeme getirdim, sık sık, her fırsatta da şunun altını çizdim: Gerek KRT'nin ben girdiğim sırada, yani Eylül 2018'deki mevcut yönetimi, gerekse ondan sonra devralan yönetimi 'editoryal bağımsızlık' konusunda beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Bunu çok dürüst ve şeffaf bir biçimde söyleyebilirim. O konu çünkü benim hep en dokunulmazım olmuştur. Kitap emri, Allah emri gibi...

Editoryal bağımsızlığıma hiç halel gelmeden mesleğimi icra etmeye çalıştım. Çalışma koşullarıyla ilgili olarak taleplerimiz oldu, düzeltmeler oldu, memnun olduk/olmadık, onlar da kurumun kendi içinde çözdüğü/çözeceği şeylerdir. Ama hep birlikte burayı belli bir yere getirmek için bir emek sarfettik, çaba sarfettik…

"ÖYLE BİR DÖNEMEÇ OLUR Kİ..."

Ama bazen öyle bir noktaya gelirsiniz ki, öyle bir dönemeç olur ki, artık başka şeyler yapmak, başka yollara yönelmek, başka ufuklara doğru, başka denizlere doğru yolmak istersiniz. Ben de öyle bir karar verdim. Ve bugün itibariyle KRT televizyonundan ayrılmayı kararlaştırdım. Kanalın yönetimine ve buradaki bütün arkadaşlarıma, benimle birlikte bu yürüyüşte, bu yolda dayanışma içinde oldukları ve hep bir aile ortamı içinde canla başla çalışırken birbirimize gösterdiğimiz anlayış için herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra başka yerlerde görüşmek dileğiyle, bütün arkadaşlarıma, burada rejide çalışanlardan temizlik hizmetini yapanlara, çay servisini yapanlara, kameraman arkadaşlarıma, muhabir-editör-prodüktör-kj operatörü-sesçi-ışıkçı kim varsa herkese sonsuz teşekkürleri bir borç biliyorum. Hoşçakalın."