20 Tem 2013 16:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

YURT GAZETESİ'NDE İSTİFA DEPREMİ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Yurt Gazetesi'nde aylardır maaşların ödenmemesi nedeniyle iş yavaşlatma eylemi başlatan çalışanlar, çareyi istifa etmekte buldu.

Yurt Gazetesi’nin birinci sayfa operatörü Özlem Sönmez, maaşların yatırılacağı sözü verilip yatırılmaması nedeniyle istifa etti

CHP Milletvekili Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu ve Merdan Yanardağ’ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı Yurt Gazetesi’nde çalışanların maaş sıkıntısı her geçen gün büyüyor. Aylardır ödenmeyen maaşları nedeniyle seslerini duyurmaya çalışan Yurt Gazetesi çalışanları, yönetimin verdiği sözleri tutmaması nedeniyle çareyi istifa etmekte buldu. Yurt Gazetesi’nin birinci sayfa operatörü Özlem Sönmez, maaşların yatırılacağı sözü verilip yatırılmaması nedeniyle istifa etti. Çalışanlar daha önce basına yaptıkları duyuruda 4-5 aydır maaş alamayan arkadaşlarının olduğunu ve yönetimin 100-200 lira ücretlerle maaşları ödemeye çalıştığını belirtmişti. Yönetimi uyarmak adına iş yavaşlatma eylemi başlatan çalışanlar, bunun da çözüm olmadığını gördü. Suların bir türlü durulmadığı gazetede istifa depreminin süreceği ifade ediliyor. Yönetim içinde de anlaşmazlıkların olduğunu ifade eden çalışanlar, gazetenin geleceğiyle ilgili endişe duyduklarını söylüyor.

GAZETE ÇALIŞANLARININ MEKTUBU

Yurt Gazetesi çalışanları yaşadıkları sorunları gazeteler ve internet haber sitelerine gönderdikleri mektupta açıkça anlatmıştı. Gazete çalışanları mektupta şunları dile getirmişti: "Gazetemizde birçok tasarruf uygulaması yapıldı. İşten çıkarmalar oldu. Binamız değişti, daha az kira verdiğimiz bir yere taşındık. Kadromuz şu an oldukça sınırlı, örneğin yazı işlerinde sadece 3 editör bulunuyor. Yıllık izinlerine dahi çıkamıyorlar. Gazetemizin tirajı ise tam da yönetimin istediği gibi gidiyor. 70 binlere kadar çıkıyoruz. Sonuç: çalışana maaş yok. Aylardır maaş alamıyoruz. 4-5 aydır maaş alamayan arkadaşlarımız bile var. Zaten maaşlarımız da çok düşük."

'100-200 lira harçlıklar veriliyor'

Gazetelerinin maaş alamayan işçinin ve ezilenin yanında olduğunu ifade eden çalışanlar, mektuplarında şunlara değinmişti: "Bizler gazetede maaş alamayan işçileri yazıyoruz. Fazla mesaisinden çalınanları yazıyoruz. Fakat biz de bu sorunları yaşıyoruz. Maaşlarımız 100-200 lira harçlıklarla ödeniyor. Yönetim çözüm üretmiyor. Gazeteye gelmek için borç alıyoruz. Durum bu kadar vahim. Ezilenin hakkını korumada samimiysek gazetemiz önce kendi çalışanının hakkını ödesin."

MEDYARADAR/ÖZEL