Politika
04 Şub 2024 12:41 Son Güncelleme: 04 Şub 2024 12:41

YRP’nin İstanbul’daki oy oranı kaç? İşte masadaki anket sonucu…

31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak yapmayacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) İstanbul’daki oy oranı ortaya çıktı. YRP’li kaynaklar, yerel seçimde sürpriz yapacaklarını ileri sürdü.

Türkiye 31 Mart 2024’te yerel seçimler için sandık başına gidecek.

Muhalefet cephesinde ittifak ihtimali tamamen ortadan kalkarken, Mayıs seçimlerinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Yeniden Refah Partisi (YRP) yerel seçimlerde AK Parti’ye ittifak kapısını kapattı.

YRP lideri Fatih Erbakan, dün (3 Şubat) gerçekleştirdiği mitingde İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkaracaklarını duyurdu.

YRP’nin bu kararının, yerel seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında gelen İstanbul’da nasıl bir rol oynayacağı merakla bekleniyor.

Öte yandan YRP’li kaynaklar, İstanbul’un yanı sıra diğer büyükşehirlerde de sürpriz yapacaklarını belirtti.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; İstanbul’daki oy oranlarının yüzde 7 olduğunu ve seçimin sonucunu belirleme potansiyeli taşıdığını söyleyen YRP’li yöneticiler ülke genelinde de yüzde 5’i bulan oy oranı ile birçok kentte dikkat çekici sonuçlar alacaklarını söyledi.

Partililer, “Büyükşehirler arasında Bursa, Balıkesir ve Şanlıurfa’yı, iller arasında Bingöl, Yozgat ve Elazığ’ı özel olarak takip edin” diyor.

ETİKETLER
#yrp #istanbul