Politika
01 Nis 2024 13:42 Son Güncelleme: 01 Nis 2024 15:42

YRP, AK Parti'ye kalelerini kaybettirdi!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakına destek veren Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlerinde ne yapacağı merak konusu olmuştu. Zeytinburnu ve Ümraniye’de ciddi bir oy alan YRP, AK Parti’nin kalesi durumundaki Gaziosmanpaşa ve Beykoz’da sonucu direkt etkileyen parti oldu. İki ilçe de de hatırı sayılır bir oy alan YRP, bu ilçelerin CHP’ye geçmesini sağladı.

Murat Aydın ile Alaatin Köseler arasında kıyasıya geçen yarışta, bir AK Parti bir CHP öne geçti. Son ana kadar bu şekilde geçen yarışı CHP kazandı. CHP adayı Köseler 68 bin 588 oy alırken AK Parti adayı Murat Aydın 67 bin 149 oy da kaldı. Beykoz’da 4 bin 217 alan YRP, seçim sonucuna direkt etki ederek burasının CHP’ye geçmesini sağladı.

Alaattin Köseler

GAZİOSMANPAŞA’DA DA AYNISI YAŞANDI

Yıllardır AK Parti’nin kalesi olan Gaziosmanpaşa’da da hemen hemen aynı sonuç yaşandı. CHP adayı Hakan Bahçetepe 107 bin 385 oy alırken, AK Parti adayı Hasan Tahsin Usta 106 bin 749 oy da kaldı. GOP’da da YRP belirleyici parti oldu. YRP adayı Ahmet Yılmaz 17 bin 802 oy alarak AK Parti’nin İstanbul’daki kalesinin yıkılmasına neden oldu.

Hakan Bahçetepe

BİR KALEYİ DAHA YOKIYORDU!

YRP, az daha Ümraniye’nin de yıkılmasına neden oluyordu. İstanbul ilçeleri arasında en çok oy Ümraniye’de alındı. Orçun Şekercioğlu 31 bin 891 oy alarak büyük bir sürprize imza attı. İsmet Yıldırım’ın burun farkıyla kazandığı Ümraniye’de YRP’nin aldığı oy AK Parti’de endişe yarattı..