Yetenek Sizsiniz Haber Programı!

Medyaradar'ın televizyon dünyasını mercek altına alan yazarı Ekran Kedisi, yine ses getirecek bir yazıya imza attı.

Değerli ‘ekran kedisi’ takipçileri,
Televizyonlardaki tartışma programları, artık birbirinin tekrarına döndü... Her kanalda aynı yüzler, aynı fikirler. Bezdik yahu… Bu programlarda birçok şeyin olduğunu, ancak tartışmanın olmadığını söyleyebilirim.
Bu programlara katılanlar fikirlerini belirtmekten çok teatral yeteneklerini sergilemeye başladılar…
“Yetenek sizsiniz haber programı…”
Eğlence odaklı bu yeni formatta ilk sırayı ben CNN Türk’e veriyorum…
Neden mi? Açıklayayım dostlar…
CNN Türk, bir süredir özellikle ‘prime time’ kuşağındaki tartışma programlarına bakınca sulu sepken geyiklerin döndüğünü göreceksiniz. Konuklarla sunucular arasında gidip gelen iltifatlar, övgüler ve yerli yersiz espriler. Vs.vs.
Sizlerin anlayacağı iş ‘şirazesinden’ çıktı!
Klasik ciddi haber programlarının aksine bol kahkahalara tanıklık etmekteyiz.
Amma velakin!
Sadece kendilerinin güldüğü espriler ve yersiz övgüler dedim ya alın size bir örnek…
Kanalımız CNN Türk… Sunucumuz Göksu Öngören Özgür… Soyadı gibi Özgür davranan sunucumuz yayınlarında Özgürce kendinden geçiyor. Öyle ki, kendileri, 'Bayan Kahkaha' olarak bilinen sunucu Saba Tümer’in koltuğunu adeta sallıyor…
Geçtiğimiz perşembe günü (08.08.2024) ekrana gelen kendilerinin moderatörlüğünde gerçekleşen “Ne Oluyor?” isimli programda adet olduğu üzere CNN TÜRK’ün Washington Temsilcisi Yunus Paksoy’a bağlanıldı…
Sevimli ve sempatik temsilci Yunus Paksoy. ABD, Mısır ve Katar’ın, Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması ve esir değişimi için imza attıkları ortak bildirinin detaylarını anlatmaya başladı.
Bu son dakika gelişmesini aktarırken de Katar cephesinden Arapça olarak yapılan sosyal medya paylaşımını referans aldı…
Bu haberin detaylarını can kulağıyla dinlerken sunucumuz Göksu Öngören Özgür bombayı patlatmasın mı!
Özgür, Paksoy’a “Senin Arapçan ne kadar iyi. Arapçan bayağı başarılı. Amerika Birleşik Devletleri açıklama yapmadan nasıl çevirdin? Süper bi Arapçan var” demesin mi!
Son derece önemli bir gelişmenin aktarıldığı sırada yapılan bu yersiz sözüm ona espriye ‘yuh artık’ demekten kendimi alamadım.
Yunus Paksoy, Göksu’nun bu soğuk esprisine cevap vermek yerine haber vermeye çabaladı.
Ancak nafile!


Göksu bir kere kafaya takmıştı. ‘Yunus Arapça paylaşımı nasıl çevirmişti?’ Onun için paylaşımın içeriği değil Yunus’un Arapça bilip bilmediği önemliydi!
Akademisyen Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın’ın araya girip ‘yapay zeka’ sözleri duyulsa da Göksu, ‘cevap alamamış olmaktan’ hiç de mutlu değildi.
Yunus Paksoy, “burada önemli olan şey şu...” diyerek konuya devam etmeye çalıştı ama Göksu Öngören Özgür inatla bir kez daha araya girip sadece kendisinin güldüğü esprisine devam etmez mi?
“Espriye hiç cevap vermiyor, ciddiyetini de bozmuyorsun Yunus. Arapçan iyi dedik ama” diye son bir atak daha yapmasın mı? Ekran başında olmayan tırnaklarımı yeme çabasına girdiğim anda, Yunus Paksoy, “önemli olan bilgiyi aktarmak” diyerek konuyu kapattı.

Yani dostlar, güler misiniz ağlar mısınız bilmiyorsunuz… Öz güven patlaması mıdır, ‘ekran tanınırlığının getirmiş olduğu şımarıklık mı dersiniz’ size bırakıyorum…
CNN Türk’teki bu durum sadece Göksu Öngören Özgür’e has bir durum değil… Özgür’ü yalnız bırakmayan Fulya Kalfa ve adaşı Fulya Öztürk’ü de boş geçmemek lazım.
Ha bir de Ahmet Hakan’ın başlattığı beyaz okul yazı tahtasına yazma geleneği ile kırmızı sopayla video wall önünde konuğa anlatım yaptırmaya zorlamayı da unutmamak lazım.
Unutmadan,
CNN TÜRK’ün Washington Temsilcisi Yunus Paksoy’un başarılı haberciliğini yaptığı isabetli analizlerin hakkını vermek lazım. Son dönemin en başarılı habercilerini biri.
Ancak,
Her yayında Yunus Paksoy’a yerli yersiz övgüler dizmek sanırsam onu da mahcubiyet içine sokmakta.
Övgüsü yergisinden beter olanlardan sakınmak lazım.
Yunus Paksoy, gazeteciliği ve televizyon haberciliğini olması gerektiği gibi hakkını vererek yapıyor. Kendine has anlatım ve sunumu da onu diğer meslektaşlarından öne çıkartıyor. Ve doğal olarak da ‘övgüyü’ hak ediyor. Ama bunu her yayında dile getirmek ise bence ‘itici’ oluyor. O zaten işini yapıyor…
Öte yandan CNN Türk’ün rap soslu “CNN Türk her zaman her yerde” haber tanıtımı faklı ve özel bir iş olmuş. Ellerine sağlık diyorum…
Yüzünüzden gülümseme de kahkaha da eksik olmasın…

TRT’de Yaşanan ‘Karakter’ Skandalı…

Değerli okurlar,
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bildiğiniz üzere tek bir altın madalya alamadık! Orada olmak yarışmak Türkiye'yi temsil etmek tabi ki son derece kıymetli ve son derece önemliydi. Bu konuda sorumluların şapkalarını önüne koymalarını salık vererek ağzımdaki baklayı çıkartayım…
TRT’nin deneyimli emektar spor spikeri Kerem Öncel’in Filenin Sultanları'nın İtalya ile yapacağı maçın öncesinde yapılan röportajda eski milli voleybolcu Özlem Özçelik’ten daha uzun gözükmesi TRT stüdyosunda yer alan Başak Koç’un gözüne batmış…
Başak Koç canlı yayın esnasında "1.90’lık özlem 1.70 gözüküyor. Neyse karakter sandalye üzerine çıkarak yükselmiyor" ifadelerini kullandı. Gündem olan bu yorum üzerine sosyal medya kullanıcılarından ‘Neden?’ sorusu platformlar üzerinden paylaşıldı.

TRT’nin marka değeri ve Kerem Öncel’in e- postası…
Başak Koç ve Kerem Öncel’in arasının daha önceden de iyi olmadığı ortaya çıktı. Kerem Öncel’in TRT’ye gönderdiği bir e-posta, ikilinin kavgalı olmasına sebep olmuştu.

E- posta içeriği ise Başak Koç’un TRT’nin marka değerini zedelediği ve üst makamlarca uyarılması gerektiğine dair.
Başak Koç da o e- postayı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak bizlerin merakını sağ olsun giderdi. Koç e-postaya ilişkin olarak da, ‘İnsanlar sorunlu ve arsızlar! İçleri çürümüş, kokuşmuş! Yalanla riyayla beslenir olmuşlar. Terbiyem el vermiyor başka cümle yazmaya…’ yorumunu yaptı…

Başak Koç’un Kerem Öncel’e duyduğu öfkenin canlı yayında patlaması bence hiç de şık olmadı. Gerekçesi ne olursa olsun, TRT ekranlarında hem de canlı yayında bu hesaplaşmanın görülmesi TRT’nin marka değerine büyük zarar vermiştir. NOKTA!

Kalın sağlıcakla…