Yeşilçam'ın yasak aşkları! - Sayfa 13

Kıskançlığın en çarpıcı ve somut örneği Muhterem Nur ile Işın Kaan arasında yaşandı. Dönemin ünlü yıldızı Muhterem Nur'la evli olan oyuncu Kaan, askerliğini yaparken izlediği karısının başrolde oynadığı filmden sonra boşanma kararı aldı.

1321
Yeşilçam'ın yasak aşkları! - Sayfa 14

Işın Kaan'ın 20 Eylül 1961 tarihli Kars damgalı asker mektubunda şu satırlar çok önemlidir: "Pazar sabahı Genç Osman filmine gittim. O öpüşme ve aşk sahnelerinde duyduğum utancı tarif edemem. Dünden beri son derece bozuk bir haleti ruhiye içindeyim. Senin bir filmde şehvetle ve defalarca öpüşmeni kabul edemiyorum. Bunu hiç sıkılmadan, kocanın ne hale geleceğini düşünmeden yaptın."Bir filmle başlayan aşk, bir başka filmin neden olduğu kıskançlık nedeniyle son buldu. Muhterem Nur ve Işın Kaan iki buçuk yıl evli kaldıktan sonra 11 Kasım 1963'te boşandılar.

1421
Yeşilçam'ın yasak aşkları! - Sayfa 15

"Evli barklı ve üç çocuk babası olan ünlü film yapımcısı Nevzat Pesen, 1958'de yönettiği Kızımın Başına Gelenler filminde oynayan Neriman Köksal'a aşık oldu. Bu yasak aşk 1965'e kadar sürdü. "

1521
Yeşilçam'ın yasak aşkları! - Sayfa 16

"Köksal, Konyakçı filminde oynarken tanıdığı görüntü yönetmeni Feridun Kete ile yıldırım nikahıyla evlenirken Nevzat Pesen'in bundan haberi bile yoktu. Bir süre sonra Pesen Film Şirketi'nin iflasıyla daha da sarsılan Nevzat Pesen, Köksal'la ayrıldıktan sekiz yıl sonra Etiler'deki evinin beşinci katından kendisini boşluğa bırakarak hayatına son verdi (1973)."

1621