Gündem
23 Eyl 2024 18:46 Son Güncelleme: 23 Eyl 2024 19:04

Yerlikaya'dan soruşturma iddiasına sert tepki! Adli işlem başlatıldı

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldüren katil Yunus Emre Geçti'nin adliyeye sevk edilme şekli büyük ses getirdi. Bunun üzerine polisler hakkında soruşturma açıldığı iddiası ortaya atıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya iddiayı yalanlayıp sert tepki gösterdi.

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil zanlısı Yunus Emre Geçti'nin siyah çöp poşeti giydirilerek adliyeye sevk edilmesine ilişkin olarak soruşturma başlatıldığı iddiası yalanlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırgan Yunus Emre Geçti, siyah çöp poşeti giydirilerek kadın polisler eşliğinde adliyeye sevk edildi. SÖZCÜ Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, İçişleri Bakanlığı'nın, şüpheliye çöp poşeti geçirilmesiyle ilgili olarak soruşturma açıldığını öne sürdü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise iddiaları yalanlayarak; ''Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır'' açıklamasını yaptı.

Sözcü'nün aktardığına göre; dün gece İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti, çöp poşeti giydirilmiş halde hayvan taşıma aracıyla adliyeye getirildi. 19 yaşındaki katil zanlısına kadın polisler eşlik etti.

SÖZCÜ Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, bu olay sonrası soruşturma başlatıldığını öne sürerek, şunları söyledi:

''Kamu görevlilerinin, suç makinası haline gelen insanlar tarafından şehit edilmesi toplum tarafından büyük tepki gördü. İçişleri yetkilileri ile konuştum. 'İnfial halindeyiz' dediler. Güvenlik birimlerinin öfke patlaması yaşadıklarını düşünüyorlar. 'Türkiye her şeyden önce hukuk devletidir. Soruşturma açıldı. Bir polis başmüfettişi bir de mülkiye başmüfettişi görevlendirildi' dediler."

Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddaların doğru olmadığını ve ilgili haberi yayanlar hakkında adli işlem başlatıldığını belirterek şunları aktardı: 'Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar ALÇAKÇA BİR YALANDIR Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir SORUŞTURMA AÇILMAMIŞTIR. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.''