04 Eyl 2024 12:37 Son Güncelleme: 04 Eyl 2024 12:38

Yeniçağ’da üst düzey görevlendirmeler! Toplantı ile personele tebliğ edildi…

Yeniçağ Medya ve Yayın Grubu’dan üst düzey atama haberleri geldi.

Yeniçağ Medya ve Yayın Grubu’dan atama haberleri geldi. MedyaRadar’ın özel haberine göre Yeniçağ TV internet sitesinin Genel Yayın Yönetmenliği’ne gazeteci Hayri Köklü atanırken Genel Yayın Koordinatörlüğü’ne ise gazeteci Emin Demirel getirildi. Söz konusu atamalar, Medya Grup Başkanı Ahmet Yabuloğlu tarafından yapılan bir toplantı ile personele sözlü olarak tebliğ edildi.

Yeniçağ’da üst düzey görevlendirmeler! Toplantı ile personele tebliğ edildi… - Resim : 1

HAYRİ KÖKLÜ KİMDİR?

Aslen Gümüşhaneli olan Hayri Köklü, Trabzon’da büyüdü. Gazeteciliğe çekirdekten burada başladı. Köklü daha sonra Akajans, Milliyet Haber Ajansı, Hürriyet Haber Ajansı’nda çeşitli görevlerde bulundu. Milliyet Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra, Sabah Gazetesi’nde yazı işlerinde çalıştı ve son olarak, yaklaşık 16 yıl boyunca Yeniçağ Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Gazeteci Hayri Köklü’nün kızına ithaf ettiği, ”İki damla gözyaşı”adlı bir de kitabı bulunuyor.

Yeniçağ’da üst düzey görevlendirmeler! Toplantı ile personele tebliğ edildi… - Resim : 2

EMİN DEMİREL KİMDİR?

Gazeteci-Yazar ve TV yapımcısı Emin Demirel, 1960 yılında Görele'de doğdu. Uzun yıllar Tercüman ve Hürriyet gazetelerinde polis muhabirliği yapan Demirel, bugüne kadar haber koordinatörlüğünden yapımcılığa, sunuculuktan yorumculuğa kadar bir çok önemli görevi de başarıyla yerine getirdi.

Tecrübeli gazeteci Demirel, 1998 yılında Abay Üniversitesi Uluslararası Politika bölümünü bitirdi. Kanal D, Show TV, Cine 5 ve Kanal 1 televizyonlarında haber editörlüğü, haber koordinatörlüğü ve haber müdürlüğü, genel müdür danışmanlığı gibi görevlerde bulundu.

BÜYÜK İLGİ GÖREN VE İZLENEN PROGRAMLARA İMZA ATTI

Hazırladığı ve sunduğu 250 bölümlük ‘Parmak İzi’ adlı televizyon programının uzun yıllar genel yayın yönetmenliğini yaptı. Show TV' de yayınlanan ‘Şifre’ adlı dizi programın yapımcılığını üstlendi ve senaryosunu yazdı. Öte yandan ‘Kamerada Hırsız Var’ ve ‘Çevre ve İnsan’ programlarını hazırladı. TRT’de 2010-2011 yıllarında yayınlanan ‘Suç Dosyası’ ile ‘Faili Meçhul’, ‘Silinmeyen İzler Anadolu’ ve ‘Suların Efendileri’ adlı programların genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2011-2012 yıllarında Beykent Üniversitesi’ne ait Bea TV’nin izleyici sorumluluğu görevini üstlenen Demirel, aynı kanalda ‘Bunu Konuşuyoruz’ adlı haftalık güncel-aktüel konuların analiz edildiği programın, yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi.

BELGESEL, KAMU SPOTU VE EĞİTİCİ YAYINLAR HAZIRLADI

2012-2015 yıllarında televizyon kanallarına Rauf Denktaş Belgeseli, İz Peşinde, Anadolu'da Üç Veli, Avrupa'nın Türk Patronları, Seyyar Holding, Ramazan'da Osmanlı Sofrası, Son Mektup-Şehitler Albümü, Gök Kubbeye Ses Verenler, Hayatım Deniz, Olay Yeri ve Zehir adlı program ve belgeselleri hazırladı. İçişleri Bakanlığı için ise birçok televizyon kanalında yayınlanan, terörle mücadeleyi konu alan kamu spotları, eğitim filmleri, kısa metrajlı filmler ile anti terör temalı belgesellerin yapımcı-yönetmenliğini üstlendi. 2014 – 2015 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli Karadeniz Çepnileri adlı belgesele imza atan Demirel, Bir Acayip Soygun adlı uzun metrajlı sinema filminin yapımcılığını da yaparak beyaz perdeye ilk filmini yansıttı. Emin Demirel, çeşitli üniversitelerde, polis meslek yüksekokullarında ve TRT gibi kurumlarda; gazetecilik, polis muhabirliği, medya-polis muhabirliği ilişkileri ile bölgesel ile uluslararası terör konularında konferanslar vermiştir.

CNN İnternasyonel dâhil, çok sayıda yerli ve yabancı televizyonlar ile gazetelerde terör ve strateji konularıyla ilgili programlara analist ve yorumcu olarak katılmıştır.

DEMİREL’İN BASILMIŞ 30 KİTABI BULUNUYOR

Gazeteci ve yazar Emin Demirel'in basılı eserleri şunlardır:

Kapanmayan Yara, Kanayan Dünya, Avrasya Savunması, İslami Hareket, PKK, Terör, Dünya'da Terör, Paylaşılamayan Ülke Afganistan, Hizbullah, Kudüs Savaşçıları, 2002 Stratejik Dosyalar, Teşkilat-ı Mahsusa'dan Günümüze Gizli Servisler, Ölüm Arabaları, PKK ve Ayaklanmalar, Türkiye'de El Kaide Unsurları, Şifre, Türk Solu'nun Kırsal Alan Faaliyetleri, Radikal İslami Hareketler, Ömrüm, Gizli Servisler, Parmak İzi, Siyasi Yapılanmalar ve Terör Grupları, Global Terörizm, 12 Şüphe (!), Yüzyılın Yarası Terörizm ve Türkiye, Terörizm Sözlüğü, Yeniden Hayata.