Yeni yılda asgari ücretle hepsi artacak! İşte kalem kalem yapılan ödemeler… - Sayfa 11

YARIM MİKTARI NE KADAR?

Evde bakım yardımı uygulamasından 560 bin kişi yararlandı. Engellisine evde bakmak isteyen ailelere aylık 3 bin 336 lira olmak üzere 79 milyar lira evde bakım desteği verildi. Destek başvuruları e- Devlet ve sosyal hizmetlerden yapılıyor.

1114
Yeni yılda asgari ücretle hepsi artacak! İşte kalem kalem yapılan ödemeler… - Sayfa 12

ANAOKULU DESTEĞİ ÜCRETİ

Öğrenci Barınma-Taşıma-Yemek Yardımı programı ile taşımalı eğitim sistemi dışında kalan ihtiyaç sahibi ilk ve ortaöğretim öğrencilerine SYDV'ce taşıma, yemek ve barınma ihtiyaçlarına yönelik yardım veriliyor.

1214
Yeni yılda asgari ücretle hepsi artacak! İşte kalem kalem yapılan ödemeler… - Sayfa 13

"Ana Okulu/ Ana Sınıfı Yardımı" sosyal yardım yararlanıcısı olan hanelerin, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi anaokuluna/ anasınıfına devam eden 3-5 yaş aralığındaki çocuklarını kapsıyor. Velilerin ödemekle mükellef oldukları giderler doğrudan MEB'e ödeniyor. Veliler herhangi bir ödeme yapmıyor. Yardımdan yararlanma şartı çocuğu okula kaydettirmek.

1314
Yeni yılda asgari ücretle hepsi artacak! İşte kalem kalem yapılan ödemeler… - Sayfa 14

YAŞLI ENGELLİ BAKIM PROJELERİ

Vefa projeleri ile yaşlı ve engelli vatandaşların; ev temizliği ve kişisel bakımları gibi zaruri ihtiyaçları karşılanıyor. İhtiyaç sahibi olup kişisel bakımlarını ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı ve engelli vatandaş, ağır kronik hastalığı nedeniyle kendi öz bakımını yerine getiremeyen vatandaş ve 65 yaş üstü vatandaş ikâmet ettikleri evlerinde proje kapsamındaki hizmetlerden faydalanabiliyor. Projeden yararlanmak isteyenler SYDV'lere başvuruyor.

1414