Yeni emeklilik sistemi mi geliyor? Prim, yaş ve haftalık çalışma saati...

Emeklilik sistemi değişecek mi? Emekli olmak için gerekli olan yaş ve çalışma gün sayısı güncellenecek mi? Milyonlarca çalışan bu soruların yanıtını ararken, beklenen açıklama AK Parti cephesinden geldi. Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni bir emeklilik sisteminin gerekli olduğunu belirtti. Bakanlığın çalışmalarının olduğunu söyleyen Güler, "Haftalık çalışma saati düşecek mi?" sorusuna da yanıt verdi. Güler'in sözleriyle ilgili ise dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

Yeni emeklilik sistemi mi geliyor? Prim, yaş ve haftalık çalışma saati... - Sayfa 1

Yeni emeklilik sistemi iddialarıyla ilgili AK Parti'den açıklama geldi. Emeklilik sistemi değişiyor mu? Emeklilikte yaş veya çalışma gün sayısı güncellenecek mi? sorularına yanıt veren AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışma saatleriyle ilgili iddialara da noktayı koydu.

113
Yeni emeklilik sistemi mi geliyor? Prim, yaş ve haftalık çalışma saati... - Sayfa 2

'YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ' SİNYALİ

Güler, "Daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım" dedi. Güler, çalışma yapılırken prim süresi ve yaşının önemli olduğuna da dikkat edecekti.

213
Yeni emeklilik sistemi mi geliyor? Prim, yaş ve haftalık çalışma saati... - Sayfa 3

AK Partili Güler şöyle konuştu:

"Hem prim miktarını esas alacak, hem yaşı esas alacak ve ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım.

313
Yeni emeklilik sistemi mi geliyor? Prim, yaş ve haftalık çalışma saati... - Sayfa 4

Dünyada 3-4 çalışana karşılık bir emeklinin, Türkiye'de ise 2 çalışana karşı bir emekli var.

413