Yeni dönemin bomba dizileri hangileri? - Sayfa 2

POYRAZ KARAYEL (KANAL D) Kanal D’nin en iddialı işlerinden biri. Timuçin Esen’i ‘Vicdan’da kaybettiğimiz yerde bulmak için ikinci bir şans. Hikâye, görevden uzaklaştırılan polisin mafyaya sızması etrafında dönüyor. Mafya babasının kızına âşık olmak gibi Yeşilçam tadı arayana da yarar, Kuzey Güney ekolü iyi drama, senaryo, nefis oyunculuk özleyene de. ‘Merhamet’teki harika Deniz karakteriyle kalbimizi fetheden Burçin Terzioğlu da Esen’e eşlik ediyor. Beklentiler yüksek.

25
Yeni dönemin bomba dizileri hangileri? - Sayfa 3

Yeşilçam klasiklerini uyarlama konusunda berbat bir sicilimiz var. ATV de dönem ve uyarlama projelerini, en kötülerini bilerek seçer gibi, üç-beş bölümde harcayıp durmakla ünlü. Ama ‘Üç Arkadaş’, o kadar tatlı, sıcak, çok zorlasan da bozulmayacak bir hikâye ki, Kadir İnanır yerine Hakan Yılmaz gibi yıldızsız birinin seçilmesi bile bitirmeye yetmeyebilir.

35
Yeni dönemin bomba dizileri hangileri? - Sayfa 4

1 KADIN 1 ERKEK (FOX TV) Öncelikle itiraf edeyim. Zeynep ve Ozan’ın ‘ahlaki gelişimimiz’, ‘Türk aile yapımız’ etkilenmesin diye zor bela evlendirilmiş olmasına acayip gıcığım. Şimdi bir de çocuk muhabbeti filan olacak, Fox TV eminim doğru güne koyduğu takdirde nefis reytinglerle neşelenecek. Fakat tadı aynı değil. Bu ikilinin televizyondaki tüm evli çiftlerle, ‘Çocuklar Duymasın’ ekibiyle filan eşleşen o vasat çizgiye oturmasından ödüm kopuyor. Umarım onları fenomen yapan yırtıklığa, cesarete sahip çıkmayı yeni dönemlerinde de başarırlar.

45
Yeni dönemin bomba dizileri hangileri? - Sayfa 5

YILANLARIN ÖCÜ (SHOW TV) Dizi mezarlığı olma konusunda en sabıkalı kanal Show TV. Fakat ‘Yılanların Öcü’, adıyla bile iddialı bir iş. Maalesef cast o kadar, o kadar kötü ki… Mesela Hande Soral, Fatma rolünde (Şerif Gören versiyonunda Serpil Çakmaklı) Ceyda Ateş de Zehra (ki bu bildiğimiz Haççe herhalde). 1985 versiyonunda Kadir İnanır’ın müthiş oynadığı Kara Bayram’ı ise, onu yalnızca bıyıklarıyla çağrıştırabilen Cemal Toktaş oynuyor. Filmin en dev karakteri Irazca (1962’de Aliye Rona, 1985’te Fatma Girik) Rüçhan Çalışkur’a emanet. Çalışkur dışında bu hikâyeyi kaldıracak isim yok ama Fakir Baykurt hatırına umudumuzu yitirmeyelim.

55