Yedikıta Dergisi 100. sayıya ulaştı
- Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi Yayın Yönetmeni Erkan:"Her yeni sayı tarih ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarabilmek için yeni bir vesileydi. Hareket noktamız, tarihimizden gelen dini ve milli değerlerimizi yaşatmak ve insanlığa kazandırmak oldu"
İSTANBUL (AA) - Yayınını Eylül 2008'den beri aralıksız sürdüren tarih ve kültür dergisi Yedikıta, 100. sayısına ulaştı.
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Yedikıta Dergisi Türkiye'de yayınlanan tarih dergileri arasında 100. sayıya ulaşan 3. dergi oldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi Yayın Yönetmeni Kemal Erkan, tarih yolculuğunda 8 seneyi ve 100 sayıyı geride bıraktıklarını belirtti.
Yedikıta'nın 100. sayısına ulaşmasında kendilerine hem destek olan, hem de çalışmalarına bizzat iştirak eden yazarlarının, okuyucularının, dostlarının payının büyük olduğunu ifade eden Erkan, herkese teşekkür etti.
Her yeni sayının kendileri için ayrı bir heyecan kaynağı olduğunu vurgulayan Erkan, "Her yeni sayı tarih ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarabilmek için yeni bir vesileydi. Hareket noktamız, tarihimizden gelen dini ve milli değerlerimizi yaşatmak ve insanlığa kazandırmak oldu. Dergimize ulaştırılan her yazı, bizim için yeni bir dost oldu. Her biri üzerinde ayrı ayrı titizlendik. Yayınına karar verirken elimizden geldiğince kırk ölçüp bir biçtik. En orijinal görsellerle süsleyip sofranıza öyle gelsin istedik." değerlendirmesinde bulundu.
Erkan, okunabilir bir tarih dergisi olabilmek için üzerilerinde her bir ferdin hakkı olduğunu aktararak, şunları kaydetti:
"Bu hassas dengeyi gözeterek çalıştık. Popülerlik peşinde koşmayarak güvenilir ve doğru bilgiyi ulaştırmak temel prensibimiz oldu. Mübalağalara girmeden sadece vesikaları ve kaynakları konuşturduk, yorum ve mukayeseyi sizlere bıraktık. Hicaz’dan Sri Lanka’ya, Çin’den Amerika’ya, Malezya’dan Güney Afrika’ya, Arakan’dan Cezayir’e, Venezuela’dan Kudüs’e 100 sayı boyunca, dünya üzerinde insanın yaşadığı her yerde var olmuş kültür ve medeniyetimize dair izleri sürdük. Kalıplaşmış, hatalı veya tamamen yanlış bilgileri düzeltme ve doğrularını yazma hususunda ciddi bir mesafe kat ettik. Niyetimiz sadece siyasi ve askeri tarihi anlatmak değil, hadiselerin arka planını gösterebilmek adına perdeyi aralamak oldu."