YAZILI BASININ SONU MU GELİYOR! 2015 YILINDA SONA MI ERECEK?
Nicholas Negroponte gazetelerin sonunun hızla geldiği yönünde bir tahminde bulundu.
Yeni teknoloji uzmanı ve 'her çocuğa bir bilgisayar' projesinin kurucusu Nicholas Negroponte gazetelerin sonunun hızla geldiği yönünde bir tahminde bulunuyor ve gelişmekte olan ülkelerin birkaç yıl içinde teknolojide baskın olacağı konusunda uyarıyor.
67 yaşında Amerikalı bir mimar olan Nicholas Negroponte, yeni teknolojilerin mimarı oldu.
MIT Medya Laboratuarı'nın kurucusu ve 'her çocuğa bir bilgisayar' projesinin mimarının amacı, dezavantajlı toplumlarda 100 dolara bir laptop sağlamak. Negroponte, ABC'nin dijital eğitim tutkusuyla ilgili sorularına cevap verdi:
Bilgisayar, cep telefonu ve internetin birleişimi, halk gazeteciliğinin çoğalmasına, profesyonel gazetecilerle uzlaştırmaya mı sebep olacak?
Hayır, tam tersi, gazeteciler daha da güçlenecek ve internet kullanıcılarına giden kanalların içeriğini sınıflandırmada daha büyük bir rolü olacak.
Sanıyorum kağıt gazete son günlerini yaşıyor...
Gazeteler artık yok, en azından benim için... Yakın zamanda, 2015'te, gazetelerin ömrü bitecek ve biz bilgilendirmeyi internet üzerinden yapmaya alışmış olacağız. Küçük bir azınlık direnebilir ama onlar da bu şekilde toplumdan dışlanacaklarını fark edecekler. Eminim bir anne ve büyükanne bile, öğretirseniz, bir iPad kullanmaktan mutlu olacaklar.
Bir çırpıda edindiğimiz, tweet'ten gelen 140 karakterlik bilgiler, çok fazla içerikle kuşatıldığımızı düşündürtmüyor mu size de?
Navigasyon gittikçe hızlanıyor, 10 yıl öncesine göre, telefonla bağlantı kurmaya çalışmak artık çok daha kolay. Bu sebeple çok fazla bilgi var, kullanıcı bunların içinde asıl işe yarayanı bulmalı.
Eğer internette yoksak yokuz. Çünkü Facebook'ta, Twitter'da, Linkedin'da yoksak, hiç kimseyiz.
Şüphesiz günümüzde uzman bir İnternet kullanıcısı olmak lazım. Ama sosyal ağların önemi, içeriklerine ve arkadaşlarının veya ailenin günlük olarak onları kullanıp kullanmamasına da çok bağlı
Dijital hayatlarımızın geleceği nedir?
Her gelen yeni nesil, kendilerini limitsiz olarak yenileyen teknolojilere daha hızlı adapte oluyor. Dünya sonsuz olduğu için, nereye ulaşacağımız asla bilemeyiz.
Habertürk.com