"YANDAŞ MEDYA"DA ŞAŞIRTMA TAKTİĞİ İLE ERDOĞAN'I KURTARMA FAALİYETİ!..TAKTİĞİN KİLİT CÜMLESİ NE?..
Yandaş medya şaşırtma taktiğiyle Erdoğan'ı kurtarma faaliyetine girişti diyen Okay Gönensin isim vermeden Ekrem Dumanlı'yı eleştirdi.
Konu "basın düşmanlığı"dırTayyip Erdoğan´ın medyaya yönelik saldırıları tabii ki kendisini gazeteci, bağımsız yazar olarak niteleyen herkesi rahatsız etti.
Ama günler geçerken "yandaş medya" bir şaşırtma taktiğiyle Erdoğan´ı kurtarma faaliyetine girişti.
"Şaşırtma" taktiği şu cümlede saklı: "Peki basının hiç mi yanlışı, suçu yok?"
Bu yaklaşım ilk bakışta, basının varolduğundan beri tartıştığı meselelerin safiyane bir şekilde gündeme getirilmesi gibi görünebilir.
Bütün özgür dünyada basın ve tabii özgür basın, hâlâ siyasi ve ekonomik güç merkezleriyle ilişkilerini tartışıyor. Teknolojik gelişmeler ne olursa olsun bu tartışma devam edecektir.
Ama bu konuyu bu koşullarda gündeme getirenler, aslında "basın o kadar çok yanlış yaptı ki Erdoğan´ın da sabrı taştı" fikrini benimsetmeye çalışıyorlar.
Kimi meslektaşlarımızın bu çabası Erdoğan açısından gerçekten takdire değerdir. Ama sadece bir kurtarma çabasıdır, bunun ötesinde bir hükmü yoktur.
Devletçilikle yönetilen bir ülkede, devlet gücünü ve imkânlarını tümüyle elinde tutan, istediğini abat, istediğini sefil edebilen bir siyasinin, tavrını beğenmediği basına karşı boykot çağrısına varan saldırılara girişmesi, hiç tartışmasız bir demokrasi suçudur. Daha önce de hatırlattık Erdoğan´ın saldırıları hem Ticaret Kanunu hem de Sermaye Piyasası Kanunu açısından suç teşkil etmektedir. Erdoğan´ı kurtarma faaliyeti içinde bulunanlar bunu da görmezden gelmişlerdir.
Tayyip Erdoğan siyasi kariyerinin başından beri basınla ilişkilerini düzenleyememiştir. Kendisine açık destek vermeyen "bağımsız" gazetecilerle hep sorunu olmuştur.
Hoşuna gitmeyen soruları soran gazetecileri azarlamaya devam ediyor. Örneğin son azarlamaları "yandaş medya"da yer almadı. Meslektaşlarının azarlanmasını içine sindirmek herhalde "yandaş medya"daki gazeteciler açısından zor olmuştur.
Özgürce yazı yazan, fikirlerini en açık şekilde savunan bazılarının da basınla ilgili kanunların sıkılaştırılmasını önermesi son günlerin en trajik durumlarından biridir.
Tayyip Erdoğan demokrasi suçu işlemiştir. Suç işlediğinin farkına vardığına ilişkin herhangi bir işaret de görünmüyor. Bütün basın, "yandaş medya" dahil, Erdoğan´dan gerçek bir tavır değişikliği ve "demokrasi özrü" beklemek hakkına sahiptir.
Önce bu mesele halledilecek, muktedir başbakan bir demokrasi eğitiminden geçtiğini gösterecektir. Ondan sonra basının sorunlarını tartışırız.
"Yandaş medya"daki birçok meslektaş henüz farkında bile değilken bağımsız basın bu sorunları çok tartışmıştır, onlar için tekrar tartışırız.
OKAY GÖNENSİN / VATAN