Gündem
21 Ağu 2010 17:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

WİKİLEAKS'IN KURUCUSU HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI!

Afganistan Savaşı ile ilgili yayınladığı onbinlerce belge ile dikkat çeken Wikileaks'ın sahibine tutuklama kararı.

Afganistan Savaşı ile ilgili yayınladığı onbinlerce belge ile dikkat çeken internet platformu Wikileaks’in kurucusu Julian Assange hakkında isveç’te tutuklama kararı çıkarıldı.

Assange tecavüzle suçlanıyor.isveç polisi, internet platformu Wikileaks’in kurucusu Jean Assange hakkında soruşturma yürütüldüğünü Expressen gazetesine doğruladı. Sözcü Assange’nin tecavüzle suçlandığını belirtti. Gazete haberinde Assange hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını yazdı. iddialara göre Assange’nin isveç ziyaretinden kısa bir süre sonra iki kadın tecavüz ve cinsel taciz iddialarını ortaya attı. Ancak sözkonusu iki kadının Assange hakkında şikayette bulunmadığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Stockolm Savcılığı konuyla ilgili açıklamasında Assange’nin ismine yer vermedi. Sadece yabancı bir ülkenin vatandaşı hakkında ’cinsel taciz ve tecavüz iddiasıyla’ soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Assange zamanlamaya dikkat çekti
Assange ise isveç’in Aftonbladet gazetesine gönderdiği elektronik mailde hakkındaki iddialara yanıt verdi. Assange, tecavüz iddialarını yalanladı. Aynı zamanda sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde de açıklama yapan Assange, ’Sözkonusu suçlamanın zamanlaması insanı çok huzursuz ediyor’ yorumunu yaptı.

Wikileaks temmuz ayı sonunda Afganistan Savaşı’yla ilgili olarak Amerikan Ordusu’na ait 80 bin gizli belgeyi yayınlamış, Washington yönetiminin tepkisini çekmişti.

ETİKETLER
#wikileaks