Spor
07 Ağu 2024 00:17 Son Güncelleme: 07 Ağu 2024 00:30

Voleybol, güreş, yüksek atlama, boks... Türk kadını Olimpiyata damga vurdu!

Fransa'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyatlarında kadın sporcularımız göğsümüzü kabarttı kabartmaya da devam ediyor...

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türk kadın sporcular, voleybol, güreş, yüksek atlama ve boks gibi branşlarda sergiledikleri üstün performanslarla adlarını tarihe yazdırdılar.

Voleybol takımımız, Milli boksör Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu, yüksek atlamada Buse Savaşkan yarışlardaki çabalarıyla hepimizin göğsünü kabarttı.

FİLENİN SULTANLARI

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı çeyrek finalde Çin'i 3 - 2 ile geçti ve yarı finale kaldı. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Çin karşısında müthiş bir performans ortaya koyan Melissa Vargas, Olimpiyatlarda 100. sayı barajına ulaşan ikinci Türk oyuncu oldu.

Daha önce Filenin Sultanları'nda takım kaptanımız Eda Erdem, olimpiyatlarda 100 sayıya ulaşan ilk Türk oyuncu olmuş ve tarihe geçmişti.

Oyunlarda ilk madalyasını kazanmayı hedefleyen ay-yıldızlılar, yarı final maçını 8 Ağustos 2024 Perşembe günü oynayacak. A Milli Kadın Voleybol Takımı'mızın yarı finaldeki rakibi İtalya oldu.

BOKS

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, Paris 2024 çeyrek finalinde Taylandlı rakibi Janjaem Suwannapheng'e kaybetti ve olimpiyatlara çeyrek finalde veda etti. Sürmeneli çeyrek finale kadar muhteşem bir performans sergiledi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın boks branşında milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, yarı finale çıktı. Fransa'nın başkenti Paris'teki North Paris Arena'da boks branşının kadınlar 50 kilo çeyrek final mücadelesi yapıldı. Olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Fin sporcu Pihla Kaivo-Oja'yı 5-0 yenerek yarı finale çıktı ve madalyayı garantiledi.

YÜKSEK ATLAMA

Paris'teki Stade de France'ta gerçekleştirilen kadınlar yüksek atlama finalinde yarışan Buse Savaşkan, final mücadelesini 10. sırada tamamladı. Buse Savaşkan’ın Paris 2024 Olimpiyatları’ndaki bu ilk deneyimi, gelecekteki yarışmalar için umut verici bir başlangıç olarak değerlendiriliyor. Atletin, ilerleyen yıllarda daha büyük başarılar elde etmesi bekleniyor.

GÜREŞ

Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, kadınlar 68 kg bronz madalya maçında Kuzey Kore'den Sol Gum Pak'ı bitime 10 saniye kala 4-2 yenerek bronz madalya kazandı.

Türk kadın sporcuların Paris Olimpiyatları'ndaki bu olağanüstü performansları, ülkemize büyük bir gurur yaşatırken, gelecekteki nesillere de ilham kaynağı oldu. Sporcularımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.