Vergi affının detayları ortaya çıktı! Kimleri kapsıyor? - Sayfa 6

“Önceki yapılandırma düzenlemesinde belediyeler borçlarını yine 120 eşit taksitte, spor kulüpleri ise iki ayda bir ödemeli 36 eşit taksitte yani toplamda 6 yılda ödeyebiliyorlardı. Vade süresini 10 yıla taksit sayısını ise 120 eşit taksite çıkaran bu düzenleme spor kulüplerimiz için son derece önemli ve yerinde.”

618
Vergi affının detayları ortaya çıktı! Kimleri kapsıyor? - Sayfa 7

“Yine, matrah ve vergi artırımından kaynaklı ödemeler ise, peşin veya aylık dönemler halinde 12 eşit taksitte yapılabilecek. Önceki düzenlemede, yine 1 yılda 6 eşit taksitte ödenebiliyordu. Yapılandırılan borçların ödenmemesi de sık rastlanılan bir durum. Yapılandırma başvurusu sonrasında taksitlerin düzenli yatırılması gerekiyor.”

718
Vergi affının detayları ortaya çıktı! Kimleri kapsıyor? - Sayfa 8

“Yapılandırma Kanunlarına göre ödenmesi gereken 1 ve 2. taksitin ödeme sürelerinde ve tam ödenmesi koşuluyla, kalan taksitlerden bir takvim yılında 2 veya daha az taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayı sonuna kadar hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi halinde, yapılandırmaları bozulmuyordu.”

818
Vergi affının detayları ortaya çıktı! Kimleri kapsıyor? - Sayfa 9

“Yapılandırmada vadenin 48 ay’a uzaması ve 48 eşit taksite çıkması, bir takvim yılı içerisindeki taksit atlatma sayısını (ödememe) da, 2’den 3’e çıkardı.”

918