Vatandaşın ekonomik duruma bakışı nasıl? Seçimin kaderini belirleyecek anket yayınlandı! - Sayfa 6

FİYAT DEĞİŞİMLERİ GIDA ALIŞVERİŞİNİ NASIL ETKİLEDİ?

Özellikle son zamanlarda gıda ürünlerindeki fiyat artışları çok dikkat çekiyor. Peki, bu fiyat değişimleri alışveriş alışkanlıklarımızı nasıl etkiliyor? Her 10 kişiden 9’u gıda alışverişleri esnasında daha az ürün satın aldığını ve/veya daha ucuz ürünlerden aldığını belirtti. Cevapları detaylı analiz ettiğimizde, her 4 katılımcıdan 3’ünün gıda alışverişi esnasında daha az ve/veya daha ucuz ürün almasına rağmen birikim yapamadığını görüyoruz. Bu durum günlük hayatımızda yaptığımız tasarrufların, birikim için pek işe yaramadığını gösteriyor.

612
Vatandaşın ekonomik duruma bakışı nasıl? Seçimin kaderini belirleyecek anket yayınlandı! - Sayfa 7

KORONA VİRÜS EKONOMİK DURUMUMUZU ETKİLEDİ Mİ?

Tüm dünya olarak 2020 yılı başından bu yana başa çıkmak zorunda kaldığımız pandemi süreci hayatımızın her alanına yayılmış durumda. 2021 yılının sonuna yaklaştığımız bu günlerde bile koronavirüsün tamamen kontrol altına alınamaması nedeniyle ekonomik etkileri hala devam ediyor. Omicron gibi yeni çıkan Kovid-19 varyantları da belirsizliği artırıyor. Her 4 katılımcıdan 3’ü korona virüs sürecinin, kendi ekonomik durumunu olumsuz etkilediğini belirtti. Katılımcılara pandemi sürecinin Türkiye’deki vatandaşların genel ekonomik durumunu nasıl etkilediğini sorduğumuzda cevaplar oldukça şaşırtıcı. Katılımcıların %94’ü pandemi sürecinin Türkiye’de ki vatandaşlara ekonomik anlamda olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirtti.

712
Vatandaşın ekonomik duruma bakışı nasıl? Seçimin kaderini belirleyecek anket yayınlandı! - Sayfa 8

ÜLKE EKONOMİSİNE KORONA VİRÜS ETKİSİ

Kovid-19’un ülkemizin ekonomisi üzerinde nasıl bir etki oluşturduğunu sorduk. Katılımcıların %92’si ülkemizin ekonomisinin olumsuz etkilendiğini, %5’i korona virüsden ülkemizin ekonomik olarak etkilenmediğini belirtti. Kalan %3 ise ekonomimizi olumlu olarak etkilediği görüşünde.

812
Vatandaşın ekonomik duruma bakışı nasıl? Seçimin kaderini belirleyecek anket yayınlandı! - Sayfa 9

DEĞİŞKEN DÖVİZ KURLARININ EKONOMİYE ETKİSİ

İçinde bulunduğumuz 2021 yılı içerisinde, Türk Lira’sı oldukça değer kaybetti. Peki, bu durum vatandaşa nasıl yansıdı? Her 10 katılımcıdan 9’u, döviz kurlarındaki artışlar nedeniyle ekonomik durumunun olumsuz yönde etkilendiğini belirtti.

912