Medya
08 Eyl 2011 22:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

VATAN'DAN İNANILMAZ ÇARK! REKLAM ALINCA DENGELERİ BOZULDU!

Vatan gazetesi yılın çarkına imza attı! Ağır bir şekilde eleştirdiği ürünü reklam alınca bakın nasıl tanıttılar!

Vatan Gazetesi “yılın palavrası” olarak ilan ettiği “denge bilekliği”nden “yılın reklam dönüşümü”nü yaptı.

Vatan, 1 Eylül günkü sayısında sürmanşetten, son aylarda Türkiye’de de moda olan ve enerji verdiği iddia edilen “denge bilekliği”nin aldatmaca çıktığını belirten bir haber yayınladı.

“Yılın Palavrası” başlığıyla verilen haberde şu satırlar dikkat çekiyor:

“Türkiye’de 20-70 TL arası fiyatla satılan bileklikler ilk olarak Avustralya merkezli bir şirket tarafından, ‘Power Balance’ adıyla satışa sunuldu. Şirket ünlülere bileklikleri para karşılığı taktırıp, ‘denge, güç ve enerji verir’ sloganıyla ürünü dünyada popüler hale getirdi. Ancak prestijli sağlık kuruluşu Mayo Clinic’in ‘Bilimsel tarafı yok’ açıklaması sonrası şirket tazminat davası bombardımanına uğradı. Sonunda aldatmacayı itiraf ederek, sloganını ‘kıyafetlerle uyumlu bileklik’ diye değiştirdi. Bileklik Türkiye’de halen mucize vaadiyle satılıyor.

Vatan Gazetesi’nde yer alan bu sert eleştirinin üzerinden daha bir hafta geçmeden gazetenin internet sitesinde “denge bilekliği”nin reklamları yayınlanmaya başladı.

Haberle bilekliğin ‘palavra’ olduğunu söyleyen Vatan, 5 gün sonra, internet sitesinin manşetine bilekliğin reklamını alarak, ‘yılın kaypaklığı’na imza attı.

Hüseyin Kulaoğlu / Yeni Akit