Gündem
11 Mar 2007 13:03 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:47

VAKİT ECZACIBAŞI'NIN "OKEY" REKLAMINI NASIL KALDIRTTI?..

İşadamı Bülent Eczacıbaşı, grubun prezervatif markası Okey'in(OK)"Baba kız arkadaşım hamile" şeklindeki reklamını Vakit Gazetesi'nin yayını üzerine kaldırttıklarını açıkladı.

ECZACIBAŞI Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı´yla "VitrA"nın Frankfurt´taki gecesinde sohbet ederken konu grubun prezervatif markası Okey´den (OK) ve reklamlarından açıldı.

Masadaki arkadaşlardan bazıları, "Okey´in reklamlarını çok başarılı buluyoruz" deyince, Bülent Eczacıbaşı, "başarıyla-sıkıntı" arasında gidip geldiklerini hissettirdi:

"Biz de çok başarılı buluyoruz. Reklamlarımızdan çok da iyi sonuç alıyoruz ama..."

Eczacıbaşı, "Ama"dan sonra, yakın zamanda bir reklamları yüzünden aldıkları eleştiriyi aktardı: "Okey´in son reklamlarından biri için sanıyorum Vakit Gazetesi fuhuşu teşvik ettiğimizi savundu."

Eleştirilen reklamın spotları şöyleydi:

Baba, kız arkadaşım hamile.

Doktor... Yoksa ben H.I.V. pozitif miyim?

İyi günler, bir kutu OK alabilir miyim?

HANGİSİNİ SÖYLEMEK DAHA ZOR

Eczacıbaşı, eleştiri üzerinde düşünmüş, aynı sonuca varmış: "Aslında reklamlarımızı biz de yayına girmeden önce dikkatle inceleriz. İşin bu yönü benim de dikkatimden kaçmış. Baktım, eleştiri haklıydı. Çünkü, ´Baba kız arkadaşım hamile´ gibi bir reklam spotu, Türkiye´de örf ve adetlerimize, geleneklerimize uymaz."

Sonuç...

Bülent Eczacıbaşı, Okey´in o reklamını hemen yayından kaldırtmış...

Eleştiri adrese ulaşmış, sonuç alınmış... Okey bu kez eleştiriye, "Okey" demiş...

Vahap Munyar/Hürriyet