Uzmanlardan seçim senaryoları: Bundan sonra ne olacak? - Sayfa 8

Özkiraz, milletvekili listesi bazındaki ittifakı da etkileyeceğini belirterek bunun AKP’nin dağılma sürecini geciktireceğine işaret ederek şunları kaydetti: 

“Meclis aritmetiği çok önemli. Bizim simülasyonlarımızda İYİ Parti ve 6’lı masanın diğer bileşenleriyle birlikte liste bazında ittifak yapılsaydı 33 milletvekili fazla çıkarılabiliyordu. Şimdi 33 vekilden en azından 15-20 tanesi riske girdi demektir. Bu da AKP ve MHP’nin işine yarar. Birinci turda olmazsa ikinci turda cumhurbaşkanlığı mutlaka kazanılacaktır ancak Meclis aritmetiğinden dolayı seçilen cumhurbaşkanı hem rahat çalışamaz hem de iktidarı kaybettiğinde AKP’nin dağılma süreci gecikir. Seçilecek cumhurbaşkanının ittifakı çoğunluğu sağlayamaz ise AKP dağılmaz. Burada Erdoğan’ın değil, AKP’nin ömrünü uzatan bir durum var. Seçimden sonra büyük ihtimalle Meral Hanım istifa eder, İYİ Parti de MHP çatısında birleşir.” 

810
Uzmanlardan seçim senaryoları: Bundan sonra ne olacak? - Sayfa 9

Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır ise bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Akşener’in açıklamalarına ilişkin şunları söyledi: “Gerçekten sadece ayrılmayı değil, ayrılırken kullanılan dili çok çok yadırgadığımı, hiç beklemediğim bir şey olduğunu da söylemeliyim. İYİ Parti intihar etti.”

910
Uzmanlardan seçim senaryoları: Bundan sonra ne olacak? - Sayfa 10
1010