Uzmanı açıkladı: Ne zaman emekli olmalı? Bu kişiler ömür boyu daha fazla emekli maaşı alacak

Çalışma yaşamı uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, "Ne zaman emekli olmalı?" sorusuna yanıt verdi. Çelik, "Ömür boyu daha fazla emekli aylığı alacaklar" dedi.

Uzmanı açıkladı: Ne zaman emekli olmalı? Bu kişiler ömür boyu daha fazla emekli maaşı alacak - Sayfa 1

Türk-İş'in Temmuz ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin; sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı, bilinen adıyla açlık sınırı temmuz ayında 19 bin 234 TL'ye yükseldi.

18
Uzmanı açıkladı: Ne zaman emekli olmalı? Bu kişiler ömür boyu daha fazla emekli maaşı alacak - Sayfa 2

Yoksulluk sınırı olan gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise temmuz ayında 62 bin 652 TL’ye çıktı. Bekar bir çalışanın 'yaşama maliyeti' de aylık 24 bin 901 TL'ye yükseldi.

28
Uzmanı açıkladı: Ne zaman emekli olmalı? Bu kişiler ömür boyu daha fazla emekli maaşı alacak - Sayfa 3

Açlık ve yolsulluk sınırı gıda fiyatlarında yaşanan artışla her geçen gün katlanarak artarken, milyonlarca emekli 12 bin 500 TL olan emekli maaşına mahkum edildi.

38
Uzmanı açıkladı: Ne zaman emekli olmalı? Bu kişiler ömür boyu daha fazla emekli maaşı alacak - Sayfa 4

'ÖMÜR BOYU DAHA FAZLA EMEKLİ AYLIĞI ALACAK'

Söz konusu gelişmeler sonrası Birgün'de kaleme aldığı "Emeklilikte yeni bir adaletsizlik kapıda: Ne zaman emekli olmalı?" yazısıyla yanıt veren Çalışma yaşamı uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, "2024'ün ikinci yarısında emekli olan 2025'te emekli olandan ömür boyu daha fazla emekli aylığı alacak" dedi.

48