Uykuda bunu yapıyorsanız dikkat! Uzmanından 'bruksizm' uyarısı - Sayfa 8

Sıcak su torbası ve şişliği azaltıcı jelleri çene eklemi üzerine koyarak spazmın çözülmesini sağlıyoruz. Daha sonrasında gerekliyse hastaya diş plakları öneriyoruz. Bu durumda diş hekimi meslektaşlarımızdan destek alıyoruz ama bazı hastalarımız var dişlerini o kadar çok sıkıyorlar ki ağızlarına koydukları diş plağını bile uykuda parçalanabiliyor. Bu tür durumlarda da hastaların psikiyatri danışmanlığı almaları ve psikiyatri ilaçları ile o sıkıntıların giderilmesi yoluna da gidilebiliyor” dedi.

811
Uykuda bunu yapıyorsanız dikkat! Uzmanından 'bruksizm' uyarısı - Sayfa 9

Diş gıcırdatma hastalığının tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgileri aktaran Op. Dr. Kenar, tedavi edilmediğinde çok daha ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalınabileceğini dikkat çekerek uyarı ve önerilerini de paylaştı.

911
Uykuda bunu yapıyorsanız dikkat! Uzmanından 'bruksizm' uyarısı - Sayfa 10

 Op. Dr. Kenar, “Hastaların diş ekleminde açılmaması ya da kapanmaması gibi sabitleme dediğimiz bir durum olur. Hasta yemek yiyip bir şeyler içemez ve tüm vücutta halsizlik yorgunluk olur. 

1011
Uykuda bunu yapıyorsanız dikkat! Uzmanından 'bruksizm' uyarısı - Sayfa 11

Bu tür durumlarda çene ekleminin açılıp kapanmaması durumunda çok ciddi problemler olur, iş cerrahi müdahaleye kadar gidebilir. Dolayısıyla dişlerini sıkanların ve gıcırdatanların Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Çene Cerrahisi ya da Diş Hekimi gibi branşlarda uzman hekimlere muayene olmalarını öneririm” şeklinde konuştu.

1111