Uyanış: Büyük Selçuklu ilk bölüm fragmanı yayınlandı! - Sayfa 3

Çağlar açan çağlar kapatan uygarlığımızın köklerinde yer alan Selçukluların Anadolu’yu yurt edinmeleri, yurdu vatan kılan bir bilinçle ve her türlü fedakarlıkla bu toprakları ihya edişleri, çok yetkin bir senaryo temelinde, güçlü oyuncu kadrosuyla, adeta ölümsüzleştirildi.


316
Uyanış: Büyük Selçuklu ilk bölüm fragmanı yayınlandı! - Sayfa 4

Dizide Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ın vefatıyla tahta geçen Melikşah Sultanın Kıpçaklardan Karahanlılara, Türkmenlerden Yörüklere halkı birleştirerek devleti yücelten çabaları, bu mücadele yıllarında Nizamülmülk gibi devlete sadık bilge yöneticilerin ve Sencer gibi adeta sadakat için yaratılmış yiğitlerin mücadelesi işleniyor.


416
Uyanış: Büyük Selçuklu ilk bölüm fragmanı yayınlandı! - Sayfa 5

Selçukluların kurdukları görkemli medeniyetin taşıyıcı unsurları olan Gazalî gibi alimler, Ömer Hayyam gibi bilim adamları, Yusuf Hamedani gibi irfan sahibi kişiler de eserleri itibariyle hatırlanıyor.


516
Uyanış: Büyük Selçuklu ilk bölüm fragmanı yayınlandı! - Sayfa 6

Tüm zamanların en yüksek izlenen tarihi dizilerine imza atan TRT’nin, daha önce yayınlanan 'Uyanış: Büyük Selçuklu' dizi tanıtımlarının gördüğü ilgi dizinin ne denli büyük bir özlemle ve merakla beklendiğinin kanıtı oldu.


616