Ünlüler mültecilerin dramına sessiz kalmadı! Sütüm kesildi diye isyan etti - Sayfa 12

Songül Öden:

Dünya tarihi boyunca savaş, salgın hastalıklar, siyasi ve ekonomik sebepler yüzünden milyonlarca insan göç etmek zorunda kaldı. Aileler parçalandı, dağıldı, milyonlarca çocuk öldü. Bugün yaşadığımız yine tarihin tekrarı... Çocuklar söz konusu olduğunda 'ama' kelimesi tedavülden kalkmalı... 'Ama'sı yok... Çocuklara yeryüzünün hiçbir kapısı kapalı olamaz... Olmaz... Yeryüzündeki bütün çocuklar Allah'ın kutsal emanetleridir..."

1219
Ünlüler mültecilerin dramına sessiz kalmadı! Sütüm kesildi diye isyan etti - Sayfa 13

Berkay Şahin:

"Şuursuz dünya, neredesin! Resim her geçen gün yok olan vicdanımızın, insanlığımızın kanıtıdır. İnsanlık için yaradanın bir sınavı bu olanlar ve kalıyoruz. Allah'ın gazabından korkmak şart! Şükretmek gibi... Güzel çocuğum... Yüce Rabbim bu dünyada sana bu korkuyu, acıyı yaşatan, sebep olanlara hesap sorar ya da soramaz ama her çocuğun gözünden düşen bir damla yaş için Allah'ım öbür cihanda sizi acıların en büyüğü ile sınasın inşallah..."

1319
Ünlüler mültecilerin dramına sessiz kalmadı! Sütüm kesildi diye isyan etti - Sayfa 14

Özlem Ada Şahin:

"Çok üzücü... İçim parçalanıyor bebek, çocuk görünce... Ah masum melek senin evinde, sıcacık annenin kucağında huzurla uyuyor olman lazım. Allah bunların acısını çıkartır inşallah tez zamanda sizden..."

1419
Ünlüler mültecilerin dramına sessiz kalmadı! Sütüm kesildi diye isyan etti - Sayfa 15

Bengü:

"Bu minicik bedenlerin yaşadıkları korku dolu anları gördükçe, çaresizce oradan oraya savrulduklarına şahit oldukça, kızımı yanıma yatırıp uyuttuğum şu dakikalarda, gelece dair kaygılarım, umutsuzluklarım hepsi bir bir kaybolup gitsin de, bütün çocukların sahillerde kumdan kaleler yaptığı, yalnızca gökkuşağını görüp, dilekler diledikleri bir dünyaya uyanalım istiyorum. Bu çok mu zor?"

1519