Gündem
19 Ağu 2024 14:27 Son Güncelleme: 19 Ağu 2024 14:29

Ünlü yönetmen Mevlut Akkaya'ya hırsız şoku

New York’ta Beş Minare gibi birçok filmin yapımcılığını üstlenen ünlü yapımcı ve yönetmen Mevlüt Akkaya’nın İstanbul’da bulunan evine hırsız girdi. 2 ay önce yaşanan olayda, eve geldiğinde ikamette bulunan bir takım elektronik eşyalarının ve nakit parasının olmadığını gören yönetmen emniyete giderek şikayetçi oldu.

New York'ta Beş Minare gibi birçok filmin yapımcılığını üstlenen yönetmen Mevlut Akkaya geçici süreliğine geldiği İstanbul'da ev kiraladı. 30 Haziran günü dışarı çıkan Mevlut Akkaya eve geri döndüğünde ise kapının açık bir vaziyette olduğunu gördü.

10 BİN DOLARLIK EŞYASI ÇALINDI

Evin içerisinde eşyalarının dağıldığını gören Mevlut Akkaya 8 bin 500 dolarlık kamera, lens gibi eşyalarıyla birlikte bin 500 dolarlık nakit parasının çalındığını tespit etti. Emniyet güçlerine haber veren yönetmen olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

HIRSIZ KAMERALARA YAKALANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik kameraları incelemeye alındı. Olaydan 3 gün sonra yakalanan gözaltına alınırken çaldığı eşyalarda ele geçirildi. Erdem G., isimli şüpheli olay günü çok alkollü olduğunu seçtiği bir eve girerek hırsızlık yaptığını kabul etti.

13 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İfadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şahıs hakkında 'Mala Zarar Verme', 'Konut Dokunulmazlığının İhlali' ve Bina İçerisinde Hırsızlık' suçları kapsamında 13 yıl hapis istemiyle iddianame düzenlendi.