Gündem
08 Eki 2024 11:57 Son Güncelleme: 08 Eki 2024 12:02

Ünlü işadamı ve ailesinin 3 milyar liralık otel kavgası

Antalya'nın önde gelen otellerinden biri olan Crowne Plaza'nın sahibi olduğu şirketin hissedarları, miras kavgasına tutuştu. Mal paylaşımında eski eş ve yeni eş birbirine girdi.

Sabah’ın haberine göre, Antalya Konyaaltı’nda bulunan dünyaca ünlü Crowne Plaza Oteli’nin hissedarlarından Rus iş insanı Arbi Alaudinov (64), boşanma sürecindeki eşi Alla Alaodi ve oğlu Akhmed Alaudinov (33) ile 80 milyon euro (yaklaşık 3 milyar TL) değerindeki mülk için davalık oldu.

İddiaya göre, otelin sahibi olan Kaf Otelcilik Turizm ve Dış Ticaret A.Ş.’yi kuran Arbi Alaudinov, 2005 yılında inşa ettiği bu otelin yüzde 5'ini eşi ve oğluna devretti. Ancak boşanma sürecindeki eşi Alla Alaodi ve oğlu Akhmed, iddialara göre şirketin tamamını ele geçirmeye çalıştı.

Arbi Alaudinov, hisselerinin sahte bir genel kurul kararıyla elinden alınmaya çalışıldığını ve sınır dışı edilmesi için tuzak kurulduğunu öne sürdü. Alaudinov, "2005'te inşa ettiğim bu otelin yüzde 95 hissesi benim ve ortağım Medina Kaykharov’un. Eşim ve oğluma yalnızca yüzde 5’lik hisse verdim. Oğlumun kendini dışlanmış hissetmemesi için onu şirketin yönetim kurulu başkanı yaptım. Şirket defterleri incelendiğinde başka bir hisse devri yapmadığım ortaya çıkacaktır," diye konuştu.

Boşanma sürecindeki eşi Alla Alaodi ise avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Arbi ile boşanma davamız devam ediyor. Şirketin yüzde 45'lik hissesinin Medina Kaykharov’a bedelsiz devredilmesine karşı çıkıyoruz. Ayrıca oğlumuz Akhmed’in vasi olarak atanmasını talep ediyoruz," dedi.