Gündem
20 Oca 2012 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:15

ULUSLARARASI BASIN ENSTİTÜSÜ, DİNK KARARINI SERT ELEŞTİRDİ!

IPI Başkanı McKenzie ve IPI Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Ferai Tınç, Hrant Dink davasında mahkemenin verdiği kararı eleştirdi.

IPI Yönetim Kurulu Başkanı Alison Bethel-McKenzie ve IPI Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Ferai Tınç, Hrant Dink davasında mahkemenin verdiği kararı eleştirdi.

“Yaklaşık 100 gazeteci terör örgütlerine üyelik suçlamasıyla hala hapisteyken, mahkemenin Hrant Dink cinayetiyle herhangi bir örgüt arasında bağ bulamamasına çok şaşırdık” diyen Ferai Tınç, sözlerini “Bu çok olumsuz bir hezeyandır ve çıkan sonuç gazeteciler ve basın özgürlüğünü destekleyenler açısından büyük bir hayalkırıklığıdır” şeklinde sürdürdü.

IPI Yönetim Kurulu Başkanı Alison Bethel-McKenzie de Tınç’ı destekleyerek, “Hrant Dink cinayetinin soruşturması hayalkırıklığına yol açmış, buzdağının ancak görünen ucuna ulaşabilmiştir. Türk hükümeti bu davada adaleti sağlamaya gerçekten istiyorsa, organize suç örgütlerinin ve muhtemelen devlet yetkililerinin bu korkunç suçun işlenmesinde dahli olduğuna yönelik isnatları kapsamlı biçimde soruşturmalıdır” dedi.