Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 7

S-400 Triumf, S-300'den sonra geliştirilmiş, yeni nesil Rus yapımı bir hava savunma sistemi. Uzun menzilli olanı 400 km menzile sahiptir. Füzenin hedefleri, erken uyarı uçakları, sinyal karıştırıcı uçaklar ve balistik füzelerdir. Hızı 4.8 km/saniyedir.

719
Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 8

Pantsir füze savunma sistemi 20 kilometre mesafeden, 10 kilometre yükseklikteki hedefi vurabiliyor. Güdümlü füzeler küçük, hızlı ve düşük seviyede ilerlediklerinden radarda görülmeleri de zor oluyor.

819
Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 9

Rusya Hava Kuvvetlerinin ana taarruz helikopteri Mi-28 Gece Avcısı, 24 saat her türlü hava koşullarında görev yapar. Mi-28, ilk olarak 1983'te üretildi.

919
Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 10

"Tank Katili" diye adlandırılan 2S35 Koalitsiya-SV kundağı motorlu top. Koalitsiya-SV'nin 152mm'lik kundağı motorlu topu 70 kilometrelik menziliyle düşmanların tanklarını, taktik nükleer silah sistemlerini, topçu ile havan topu bataryalarını, uçaksavar ile füze savunma sistemleri ve komuta kontrol tesislerini yok etmek için tasarlandı. Koalitsiya-SV dakikada 16 top mermisi atabiliyor. Kundağı motorlu topun mühimmat kapasitesi 50-70 arasında.

1019