Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 5

3.nesil T-90 tankı, günümüzde dünya ordularındaki tanklar içinde en modern tanklar arasında yer almaktadır. T-90 tankı yapılan bazı karşılaştırmalarda dünyanın en önemli tankları olan Abraham, Challengerve Leopard 2 tankları ile neredeyse aynı seviyede. Hatta bazı özellikleriyle artı avantajları da bulunan bu tank özellikle üretim maliyetinin düşük olması sebebiyle avantaj sağlayan bir tank olmuştur.

519
Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 6

Mig-35 jet savaş uçağı it dalaşında ve hassas yer saldırılarında etkili. Saatte 2.400 km hıza ulaşabiliyor ve önceki modellerinden %30 daha hızlı. Keşif görevlerini idare etmesinin yanı sıra, hava savaşlarında ve uzun mesafeden denizdeki ve karadaki hedefleri vurmada etkili.

619
Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 7

S-400 Triumf, S-300'den sonra geliştirilmiş, yeni nesil Rus yapımı bir hava savunma sistemi. Uzun menzilli olanı 400 km menzile sahiptir. Füzenin hedefleri, erken uyarı uçakları, sinyal karıştırıcı uçaklar ve balistik füzelerdir. Hızı 4.8 km/saniyedir.

719
Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 8

Pantsir füze savunma sistemi 20 kilometre mesafeden, 10 kilometre yükseklikteki hedefi vurabiliyor. Güdümlü füzeler küçük, hızlı ve düşük seviyede ilerlediklerinden radarda görülmeleri de zor oluyor.

819