Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 12

NATO'da Blackjack kod adıyla bilinen Tupolov Tu-160, Sovyetler Birliği tarafından imal edilen en son stratejik ağır bombardıman uçağı olma özelliği taşıyor. Süpersonik ve değişken geometrik yapıya sahip olan uçak, Amerikan B-1 Lancer'e benzemesine rağmen ondan daha hızlı, daha büyük taşıma kapasitesine sahip.

1219
Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 13

T-14 Armata, Rusya'nın 5. nesil ana savaş tankıdır. Dünya basınında "Rus tehditi" olarak adlandırılan Armata sürekli donanımsal olarak zenginleştiriliyor. T-14 Armatalar hedeflerini uzaktan kumanda ile vurabiliyorlar. 2015'ten 2020'ye kadar Rusya 2300 T-14 üretmeyi planlıyor.

1319
Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 14

Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri'ne ait ABD'nin füze kalkanını delecek yetenekteki hipersonik füze sistemi İskender-M.

1419
Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası dünyanın gözü Rusya'da! İşte sahip olduğu en güçlü silahlar - Sayfa 15

Grad füzeleri bir çeşit füze topudur. Bu füzeler 218-240 cm uzunluğunda düz bir namludan oluşuyor. Bu namlunun içine üç kısımdan oluşan füze yerleştiriliyor: 25-30 kg ağırlığında bir başlık, füzeyi yönlendiren gövde ve füzeyi fırlatacak pervane şeklindeki taban. Bazen menzili artırmak için itici bir motor yerleştiriliyor. Bu füzenin çapı çeşidine göre 122 ile 230 mm arasında değişiyor. Füzenin boyu 3 metreye ağırlığı 77 kg'a ulaşıyor. Bu füzeler ya tekli ya da arabalara sabitlenmiş olarak toplu şekilde kullanılıyorlar. Füzelerin menzili kullanılan çapa göre 18-45 km arasında değişiyor.

1519