Ucuza uçmak isteyenler dikkat! En uygun fiyata uçak bileti bulmanın 9 püf noktası açıklandı - Sayfa 4

UCUZA UÇABİLECEĞİNİZ GÜNLER: SALI, ÇARŞAMBA YA DA CUMARTESİ

Seyahat tarihinize göre uçak bileti fiyatları değişiklik gösteriyor. Özellikle bayram ve resmi tatil günlerinde seyahat etmek istediğinizde biletler pahalı olabiliyor. Genel anlamda bakıldığında Pazartesi, Cuma ve Pazar günleri düzenlenen uçuşların biletleri yüksek fiyatlara satılıyor. Bu durumda biletinizi ucuza almak için seyahat edeceğiniz günü değiştirebilirsiniz. Salı, Çarşamba ve Cumartesi günleri sabah erken saatlerde ya da gece geç saatlerde düzenlenen uçuşlar çok daha uygun fiyatlı oluyor. Bayram ya da resmi tatil gibi uzun seyahat olanakları sunan dönemlerde de tatilin başladığı gün yerine 1 ya da 2 gün sonrasına bilet araştırması yaptığınızda daha ucuz uçak biletleriyle karşılaşabilirsiniz.

49
Ucuza uçmak isteyenler dikkat! En uygun fiyata uçak bileti bulmanın 9 püf noktası açıklandı - Sayfa 5

SEYAHAT SEZONLARINA DİKKAT EDİN

Uçak biletleri yaz mevsiminde, bayram tatillerinde ve yılbaşı gibi özel günlerde çok pahalı olabilir. Yurt dışı seyahati için de Noel dönemi ve ülkelerin popüler festivallerinin olduğu tarihlerde bilet fiyatları yükseliyor. 2022 yılında Ramazan Bayramı’nın Arifesi 1 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Bayram ise 2-4 Mayıs tarihlerinde olacak. Eğer 2 gün izin alırsanız 9 günlük bir tatil imkanınız var. Bu dönem için uçak biletleri oldukça pahalı olabilir. Bu nedenle erkenci olmakta yarar var. 2022 yılında Kurban Bayramı ise 8 Temmuz Cuma’ya denk gelen Arife günüyle başlıyor ve 12 Temmuz Salı gününe kadar devam ediyor. Yazın en çok tercih edilen ayı olan Temmuz’a denk gelmesiyle Kurban Bayramı biletleri de tarih yaklaştıkça pahalılaşabilir. Bu tatil dönemleri için ucuz uçak bileti bulmak için şimdiden arama yapmalısınız.

59
Ucuza uçmak isteyenler dikkat! En uygun fiyata uçak bileti bulmanın 9 püf noktası açıklandı - Sayfa 6

AKTARMALI UÇUŞLAR DAHA UCUZ OLACAKTIR

Uzak şehirlere direkt uçuş düzenlemek maliyetli olduğu için direkt uçuşların bilet fiyatları oldukça yüksek oluyor. Ayrıca sık direkt uçuş düzenlenmediği için de alternatif bulmak zorlaşabiliyor. Bu durumda da devreye aktarmalı uçuşlar giriyor. Direkt uçuşlar için ödeyeceğiniz bilet fiyatına kıyasla çok daha ucuza aktarmalı olarak uçabilirsiniz. Hava yollarının kendi anlaşmalarıyla düzenlediği aktarmalı uçuşları değerlendirebileceğiniz gibi Enuygun’un geliştirdiği Akıllı Aktarma özelliği olan uçuşlara da bilet alabilirsiniz.

69
Ucuza uçmak isteyenler dikkat! En uygun fiyata uçak bileti bulmanın 9 püf noktası açıklandı - Sayfa 7

MAİL LİSTELERİNE ÜYE OLUN

Hava yolları uçak biletleri fiyatlarında özel kampanyalar yapabiliyor. 2022 yılında hava yollarının yapacağı kampanyaları kaçırmamak için hava yollarının ve arama motorlarının mail listelerine kaydolabilirsiniz. Bazı hava yolları şirketleri, Enuygun.com gibi uçak bileti sitelerine özel kampanyalar yapabiliyor. Bu kampanyalar haftalık ya da günlük mailler gönderilerek üyelerin bilgisine sunuluyor. Yıl boyunca yapılan kampanyalar hakkında bilgi sahibi olmak için uygulamaları da indirebilirsiniz. Uygulamalardan gelen anlık bildirimlerle kampanyaları kaçırmadan ucuz uçak bileti alabilirsiniz.

79