Ücretsiz ulaşım kartları iptal mi edilecek? 11 belediye başkanı ortak açıklama yaptı!

Türkiye'nin bir çok ilinde bazı kriterleri karşılayan vatandaşlar toplu taşımayı kullanırken ücret ödemiyor, ücretsiz kartlardan faydalanıyor. Hükümet de bu hizmeti veren belediyelere maddi destek veriyor. Ancak bugün 11 belediye başkanın yaptığı açıklama 'bu kartlar iptal mi edilecek' endişesini doğurdu. Ücretsiz ulaşım kartları iptal mi edilecek?

Ücretsiz ulaşım kartları iptal mi edilecek? 11 belediye başkanı ortak açıklama yaptı! - Sayfa 1

İstanbul dahil bir çok ilde toplu taşımada ücretsiz kartlar da kullanılıyor. Bazı kriterleri karşılayan vatandaşlar toplu taşımada ücretsiz kart kullanma hakkında sahip. Bu vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullanırken, herhangi bir ücret ödemiyor.

14
Ücretsiz ulaşım kartları iptal mi edilecek? 11 belediye başkanı ortak açıklama yaptı! - Sayfa 2

Belediyelerin vatandaşlara sağladığı bu ücretsiz ulaşım hakkı için, hükümet de belirli bir oranda maddi destek veriyor. Ancak bugün 11 belediye başkanının yaptığı bir açıklama kafa karıştırdı. Ücretsiz ulaşım kartları iptal mi edilecek? İşte 11 büyükşehir belediye başkanın ortak açıklaması... 

24
Ücretsiz ulaşım kartları iptal mi edilecek? 11 belediye başkanı ortak açıklama yaptı! - Sayfa 3

ÜCRETSİZ KARTLAR İPTAL Mİ EDİLECEK?

Yasa gereği ve Meclis kararları çerçevesinde toplu taşımayı ücretsiz kullanan çok sayıda vatandaşımız vardır. Vatandaşlarımızın sağlıklı hizmet alması adına, 2016 yılında yayınlanan yönetmelikle, belediyelerin şehir içi toplu taşıma yetkisi verdiği özel şahıslara ait araçlara ödenen 1.000 TL’lik destek ise aradan geçen yıllara rağmen artırılmamıştır. 

34
Ücretsiz ulaşım kartları iptal mi edilecek? 11 belediye başkanı ortak açıklama yaptı! - Sayfa 4

Bu durum, kimi zaman taşımacılarla, toplu ulaşımı ücretsiz kullanan vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmektedir. Hükümetin, bu destek uygulamasında da fiyat artışına giderek, toplu taşımada yaşanan tatsızlıkların önüne geçmesi çok kolaydır. 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açıklamamızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

44