15 Eki 2024 07:31 Son Güncelleme: 15 Eki 2024 07:32

Üç ayrı Kabine listesi kulislerde dolaşmaya başladı! ‘Tüm listelerin ortak 4 ismi var…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine’de değişiklik olabileceği yönündeki açıklamasından sonra üç ayrı Kabine listesinin kulislerde dolaşmaya başladığını ve bu listelerin ortak 4 ismi olduğunu yazan Abdulkadir Selvi, “Listeler doğru değil. Bu iş bakan toto ile değil Erdoğan’ın tercihi ile oluyor” ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine’de ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklik sinyali vermesinin ardından dolaşan listeleri kaleme aldı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine’de değişiklik olabileceği yönündeki açıklamasından sonra siyasi kulisler hareketlendi. Şimdilik üç ayrı liste var. Tüm listelerin ortak 4 ismi var. Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum banko isimler” diyen Abdulkadir Selvi, “Kabine değişecekse Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında kimse bilmiyor. Erdoğan bir süredir çok köklü değişikliklere gitmiyor. Aksayan isimler varsa onları değiştiriyor. İş olsun diye değişiklik yapmıyor. Son söz; kulislerde dolaşan listeler doğru değil. Bu iş bakan toto ile değil Erdoğan’ın tercihi ile oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Abdulkadir Selvi’nin ‘Üç ayrı Kabine listesi dolaşıyor’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine’de değişiklik olabileceği yönündeki açıklamasından sonra siyasi kulisler hareketlendi.

Bakan olması beklenen isimlerin arayanı soranı çoğaldı. Bakanlık için ismi geçenleri “Kulislerimin ne kadar sağlam olduğunu bilirsin. Bu kez Kabine’desin. Hayırlı olsun” diye arayanlar bile var. Bunların arasında her Kabine değişikliğinde muhtemel isimleri arayıp “Sağlam bir yerden öğrendim. Bakan oluyorsun” dediği halde hiçbir öngörüsü tutmayanlar başta geliyor.

BAKAN TOTO

Dünden itibaren ise Kabine listeleri dolaşmaya başladı. Şimdilik üç ayrı liste var. Kimi hızını alamamış Kabine’ye tek bir kadın bakan bile koymamış, ki AK Parti kabinelerinde her zaman bir kadın bakan olur. Kimi Cumhurbaşkanı Erdoğan haricinde ancak birkaç isme yer vermiş. Kabine’nin yüzde 80’ini değiştirmiş.

BANKO İSİMLER

Tüm listelerin ortak 4 ismi var. Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum banko isimler. Onların dışında bir listede Sağlık Bakanı var, diğer listede İçişleri Bakanı yer alıyor. Bazı listelerde genel merkezden kimse girmezken, bazı listelerde genel merkezden bir iki isim yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin durumu da aynı. Listeye göre Külliye’den giren sayısı değişiyor. Harcamak istedikleri bürokratların adlarını da listeye yazanlar yok değil. Bazı isimler ise her Kabine listesinin demirbaşı ama şimdiye kadar bir türlü gerçek Kabine’ye giremediler.

SADECE ERDOĞAN BİLİYOR

Kabine değişecekse Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında kimse bilmiyor. Erdoğan bir süredir çok köklü değişikliklere gitmiyor. Aksayan isimler varsa onları değiştiriyor. İş olsun diye değişiklik yapmıyor.

Son söz; kulislerde dolaşan listeler doğru değil. Bu iş bakan toto ile değil Erdoğan’ın tercihi ile oluyor.