Kültür Sanat
31 Mayıs 2016 23:39 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:54

Tuzla Belediyesi 1. Ulusal Şiir ve Hikaye Yarışması

- Yarışmada dereceye girenlere, ödülleri düzenlenen törenle verildi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi‘nin katkılarıyla Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen "1. Ulusal Şiir ve Hikaye Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu.

Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Eğitim şehri Tuzla" sloganıyla, Tuzla'yı eğitim ve kültür şehri yapma idealiyle yola çıktıklarını söyledi.

Nesilleri edebiyatla buluşturup, gönül dostlarına da ev sahipliği yapmak isteğiyle "1. Ulusal Hikaye ve Şiir Yarışması"nı düzenlediklerini aktaran Yazıcı, şöyle devam etti:

"Tuzla Belediyesi olarak ilçemizde geleneksel hale getirdiğimiz çalışmalarımızı ulusal boyuta taşıma fikri, geleceğin şair ve yazarlarını bulup teşvik etmek gayesiyle buluştu. Her şeyin üzerinde gördüğümüz, bizi biz yapan değerlerimize bağlılık, milli ve manevi değerlerin yeni nesillere aktarılmasının en önemli vasıtası olan edebiyat, kültürümüze katkımız olarak gelecek nesillere bırakacağımız emanetimizdir."

- Bıyıklı: "Büyük milletlerin büyük yazarları olur"

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da şiir ve hikaye yarışmalarının genç kalemleri yüreklendirilmesi açısından önemli bir işleve sahip olduğunu anlattı.

Bu yarışmaların, edebiyat dünyasına yeni isimlerin kazandırması açısından büyük bir önem arz ettiğini söyleyen Bıyıklı, "Genç kalemlerin yüreklendirilmesi açısından güzel bir işlev görüyor. Özellikle dereceye girenlerin yazı yürüyüşlerini sürdürmeleri, en büyük dileğimiz. Büyük milletlerin büyük yazarları olur. Geleceğin büyük Türkiyesi, genç kalemlerin, kültür ve irfan adamlarının omuzlarında yükselecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Geleceğin büyük yazarlarını yetiştirmek adına kültür nöbeti tutmaya devam edeceklerini aktaran Bıyıklı, "Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın çizdiği ufukta, kültürel çalışmaları yorulmadan yürüteceğiz." dedi.

Yarışmada 18 yaş üstü hikaye kategorisinde birinciliği "Hazan Busesi" hikayesiyle Hatice Çay aldı. 18 yaş altı şiir kategorisinde birinciliğe "Gecikme Manifestosu" şiiriyle Hatice Anlağan, hikaye kategorisindeki birinciliğe de "Semenderin Uzayan Gölgesi" hikayesiyle Alperen Enes Bayar layık görüldü.

Şair Kahraman Tazeoğlu'nun okuduğu şiirlerle etkinlik sona erdi.