Türkiye’ye gelecek Tesla modelleri ve fiyatları belli oldu! Sadece otomobil getirmeyecek…

Tesla ve Space X CEO'su Elon Musk, Türkiye'de kurduğu şirketle beraber tüm modellerini ülkeye getiriyor. Gelecek modeller arasında yok yok. Öyle ki, Tesla Türkiye'ye sadece otomobil değil, farklı taşıt modelleri de getirecek.

Türkiye’ye gelecek Tesla modelleri ve fiyatları belli oldu! Sadece otomobil getirmeyecek… - Sayfa 1

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinde Tesla'nın Türkiye'de kurduğu şirketin unvanı Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Ltd. olurken şirketin Türkiye CEO'su Kemal Gençer ve Operasyonlardan Sorumlu isim Emir Tunçyürek oldu.

114
Türkiye’ye gelecek Tesla modelleri ve fiyatları belli oldu! Sadece otomobil getirmeyecek… - Sayfa 2

Elon Musk'un sürpriz Türkiye hamlesi sadece satışı değil aynı zamanda bakım-onarım ve yine Tesla'nın sahip olduğu Tesla Supercharger'da kapsıyor.

Açıklama sonrası ise Tesla'nın Türkiye'ye gelecek modelleri merak konusu oldu. İşte Tesla'nın Türkiye'ye gelmesi muhtemel modelleri ve özellikleri

214
Türkiye’ye gelecek Tesla modelleri ve fiyatları belli oldu! Sadece otomobil getirmeyecek… - Sayfa 3

TESLA MODEL S

Tesla Model S üç farklı versiyonla satışta bulunuyor. Araç; ‘Long Range’, ‘Plaid’ ve ‘Plaid+’ olmak üzere 3 farklı versiyonla satışa sunuluyor.

Çift elektrikli motoru bulunan ‘Long Range’, tek şarjla 663 kilometrelik bir sürüş menzili sunuyor. ‘Plaid’ ve ‘Plaid+’ ise üç elektrikli motor ile piyasaya sürülüyor. İkilinin, tek şarjda sırasıyla 627 kilometre ve 836 kilometre sürüş menzili sunduğu belirtiliyor.

314
Türkiye’ye gelecek Tesla modelleri ve fiyatları belli oldu! Sadece otomobil getirmeyecek… - Sayfa 4

Tesla Model S Long Range: 412 mil(660 km) menzil, 3.1 saniye 0-100km/s

Tesla Model S Plaid: 390 mil(580km) menzil, 2 saniye 0-100km/s

Başlangıç fiyatı: 70,620 Dolar (ABD fiyatıdır.)

414