Medya
29 Mar 2010 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

TÜRKİYE'NİN EN SERT KALEMLERİNDEN NAZLI ILICAK MAGAZİNE NEDEN DALDI?

1980'li yıllarda Tercüman ve Bulvar gazetelerinde Nazlı Ilıcak ile birlikte çalışan Ali Eyüboğlu o günleri hatırladı.Eyüboğlu'na göre Ilıcak'ın magazine dalmasının bir nedeni var.

Nazlı Ilıcak’ın yazamadıkları

Türkiye’nin en sert siyasi kalemlerinden Nazlı Ilıcak’ın ‘magazin’e dalması bana nedense Ilıcak’ın düşündüklerini yazamadığı yılları hatırlattı.

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak’ı, meslek hayatımın ilk günlerinden beri tanırım. 80’li yılların sonunda önce muhabir, sonra da magazin müdürü olarak çalıştım onunla Bulvar ve Tercüman’da.
O yüzden ne denli titiz, ne denli ayrıntıcı biri olduğunu çok iyi bilirim. Turgut Özal’ın ezici bir çoğunlukla iktidarda olduğu yıllardı.
Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve Alpaslan Türkeş gibi siyasetçiler de yasaklıydı. O zamanlar Nazlı Hanım’ın kaleminden kan damlardı.
Demirel ‘siyasi yasaklı’ydı, ama Nazlı Hanım, ona ‘Bir Bilen’ adını takmıştı. ‘Bir Bilen’in açıklamaları Özal’ı iyice kızdırınca ardından yasaklılar kervanına Nazlı Hanım da katılmıştı. Özal’ın Tercüman’a koyduğu resmi ilan yasağı nedeniyle eşi Kemal Ilıcak, Nazlı Hanım’ın yazılarını kaldırmıştı.
Nazlı Hanım da, yanılmıyorsam Turgut Aslanel takma ismiyle yazılar yazmaya başlamıştı.
O da kendi yasağını böyle aşmıştı. ‘Bu Nazlı Ilıcak nostaljisi de nereden çıktı?’ diye soracak olursanız, söyleyeyim.
Pazar günü Sabah’taki köşesinde Nazlı Hanım, Ferhat Göçer’in bugün piyasaya çıkacak albümünü ve Yeşilçam Ödülleri’ni yazdı.
Türkiye’nin en sert siyasi kalemlerinden birinin, siyasi gündemi bırakıp, pazar gününe özgü de olsa ‘magazin’e dalması bana nedense, Ilıcak’ın düşündüklerini yazamadığı yılları hatırlattı.

Ali Eyüboğlu/Milliyet