Magazin
21 Oca 2012 17:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:15

TÜRKİYE'NİN BRIGITTE JONES'U BENİM! KOMEDİ DÜNYASINA AĞIRLIĞIMI KOYACAĞIM!

Hadise'yi ti'ye aldığı kliple fenomen haline gelen komedyen Didem Büyükcan ilk kez Star Gazetesi'nden Aslı Gür'e konuştu.

Didem Büyükcan’ı internette yayınladığı, Hadise’yi ti’ye alan klibiyle tanıdık. Üç milyon kez izlenen ve yakında bir mizah programıyla ekrana çıkmaya hazırlanan Büyükcan: “Ben komedi dünyasına bütün ağırlığımı koymaya geliyorum.”

Didem Büyükcan, nam-ı diğer ‘Stand-up’çı Didem B’. 22 yaşında, 1.67 cm boyunda, kilosunu ise bir sır gibi saklıyor ama hafif tombul bir genç kız. Aslında ona hiç yabancı değilsiniz, son günlerde gazetelerde, internette, sosyal ağlarda sık sık karşınıza çıkıyor. Hadise’nin Aşk Kaç Beden Giyer adlı şarkısına kendi yorumuyla klip çeken, pek çok paylaşım sitesinde yaklaşık üç milyon kez izlenen Büyükcan’ın hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmiyor. Görünümüne aldanmayın, o aslında profesyonel bir yüzücüymüş. Henüz 11 yaşındayken tiyatro eğitimine başlayan Büyükcan’ın spor kariyeri de ilginç bir biçimde son bulmuş: “Aslında artistik jimnastik kökenliyim. 12 yaşında da yüzmeye başladım ama antrenman yaptığım havuzdan kaynaklanan bir nedenden dolayı bitlendim. Bu yüzden de ergenlik dönemimde sporu bıraktım ve hızla şişmanladım. Bir yandan tiyatro alanında kendimi geliştiriyordum. Liseden sonra üç yıl Bakırköy Sanat Merkezi’nde oyunculuk yaptım.”

Anılarıma gülüyorlar

Şimdiye kadar pek çok çocuk oyununda rol alan Büyükcan’ın komediye yönelmesi arkadaşları sayesinde olmuş: “Çocukluğumdan beri her ortamda ‘Senin enerjine, gülüşüne ihtiyacımız var’ sözleriyle büyüdüm. Şişmanlığım da komik olmamı sağladı. Tombul olunca sevimli görünüyorsun. Yolda görenler yanağımı, gıdığımı sıkmak istiyordu. Dolayısıyla sevimli olduğuma inanıyorum. Oyunculuk aslında pek çok dalı olan bir iş. Ama dramlar içimi bayıyor, sıkılıyorum. Komedide ise kendimi buluyorum. Arkadaşlarımın da yönlendirmesiyle komedyenlik yapmaya karar verdim.”

Altı ay önce Beyoğlu’ndaki Agora adlı mekanda sahneye çıkmaya başlayan Büyükcan başlarda şarkı aralarında boşluğu doldursa da zamanla çok ilgi görmüş. Hayatının başlı başına bir komedi olduğunu bu yüzden de insanları güldürmekte zorlanmadığını belirten Büyükcan “Benimle sokağa çıkın, başınıza mutlaka gülebileceğiniz bir şey gelir. Sadece anılarımı anlatmam bile insanları güldürüyor. Komiklik yapmaya çalışsaydım belki başaramazdım. Dolayısıyla sahnede 22 yıldır yaşadığım olayları anlatıyorum. Olağanüstü şeyler yaşamıyorum ama çok malzemem var” diyor.

Türkiye’nin Bridget Jones’u

Peki Hadise’yi ti’ye alan klibi çekme fikri nasıl ortaya çıktı? Milyonlarca kişiye ulaşacak bir çalışma yapmak isteyen ve bir konsept kurgulayan Büyükcan: “Son zamanların magazin gündemi Hadise’nin tombulluğu. Kimi ti’ye alalım, klip çekelim diye düşünürken bu haberleri gördük. Aşk Kaç Beden Giyer de tam bana göre yazılmıştı. Ayrıca sadece Hadise’yi değil, Sibel Can’ı da canlandırıyorum. Fizik olarak da benziyorum... Aslında hep Türk Sanat Müziği söylemek istemiştim. Arkadaşlarım sesimi, nağmelerimi Sibel Can’a benzetiyordu. Klipte onu da ele almak istedik. Sadece kliplerdeki klişelerle dalga geçtim.”

Klibi için üç gün çalışan ve bu sürede çok eğlenen Büyükcan İstiklal Caddesi’ndeki sahnelerde çok zorlandığını anlatıyor: “Üç kadın manken ve ben vardım. Tombuldum ama mankenleri alt ediyordum. Etrafımda yüzlerce insan toplandı. Kadınlar ‘Helal olsun kız sana’ diye bağırıyordu. Alkışlar, ıslıklar eşliğinde çektik klibi. Zordu ama çok da beğenildi. Herkes arıyor, gece telefonumun sesini kısıp yatıyorum. Hadise’den ise tepki almadım. Sözleşmeme göre beş yıl zayıflamamam gerekiyor. Arkadaşlarım beni sürekli besliyor. Türkiye’nin Brigitte Jones’u benim. Komedi dünyasına tüm ağırlığımı koymaya geliyorum. Amacım şaklabanlık yapmak değil, insanların fiziki görüntülerini depresyon konusu haline getirmemelerini sağlamak.”

Tombul seyirciye yüzde 10 indirim

Didem Büyükcan sahne aldığı mekanda kendisini izlemeye gelen şişmanlara yüzde 10 indirim ayrıcalığı sağlıyor. Bu sayede tombullara bir kıyak yapmak istediğini belirten Büyükcan “Şişmanlığı herkes ayıplıyor. Şişmanladıktan sonra benim gibi olanların öncüsü olmak istedim. Bu yüzden de 80 kilo üzerindeki izleyicilere yüzde 10 indirim yaptım. Ama çok şişman olup parayı tam ödemek isteyenler oldu. Kabullenmek istemediler” diyor.

Ata’yla bu işin ağır sıkletiyiz

Önümüzdeki haftalarda XLarge Komedi adlı bir programla ekranda olacak Didem Büyükcan. Farklı kılıklarda seyircinin karşısına çıkacak olan komedyenin internetteki tiplemeleri de devam edecek. ‘Dişi Ata Demirer’ olarak da anılan Büyükcan bu benzetmeyle gurur duyduğunu anlatıyor: “Onun dışında beğendiğim komedyen yok. Bu yüzden çok seviniyorum. O benim ruh ikizim. Diğer komedyenler tüy sıklet, biz Ata Demirer ile bu işin iki ağır sıkletiyiz.”