Gündem
30 Haz 2013 11:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

TÜRKİYE OYUN İÇİN SOSYAL MEDYADA!

Türkiye'de yaklaşık 31 milyon sosyal ağ kullanıcısının yüzde 80'i oyun oynamak için Facebook'a giriyor.

Araştırmalara göre, Türkiye’de yaklaşık 31 milyon sosyal ağ kullanıcısının yüzde 80’i oyun oynamak için Facebook’a giriyor. Evde de işte de oyuna vakit bulan tutkunlar, bilgisayar başında 15 saat mesai yapıyor.

İzmir’de 26-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 3. Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı’nda düzenlenen ‘Oyun ve Hukuku’ konulu panelde konuşan Joy Game Operasyon Sorumlusu Baran Menteş, dünyada 7 milyara yakın nüfusun 1 milyardan fazlasının her gün internette oyun oynadığını söyledi. Menteş, Türkiye’de yaklaşık 31 milyon facebook kullanıcısı olduğunu ve bunların yüzde 80’inin de facebook’a oyun oynamak için girdiğini aktardı. Türkiye’de 25 milyon kişinin digital oyun oynadığını anlatan Menteş, bunların yüzde 68’inin hardcore oyuncu olarak adlandırıldığını vurgulayarak, “Bu oyuncular, her gün ortalama 3 saatini oyuna ayıran kişilerden oluşuyor. Bu ortalama zaman bazı kişilerde 15 saati de buluyor” dedi.

Artık oyun oynamanın yaşı yok

Oyun eskiden çocuklarındı ama artık oyunun yaşı yok’ diyen OYUNDER Başkanı Avukat Pelin Gürlek, “Oyun eskiden ip atlamaktı, sonra bilgisayar şimdi ise cep telefonu oldu” diye konuştu.

SANAL PARA MUTLU EDİYOR

Avukat Pelin Gürlek, artık ‘oyun işçiliği’ kavramının insan hayatına yerleşmeye başladığının da altını çizdi. Sosyo-ekonomik durumu kötü ülkelerde, insanların oyuna bağımlı hale getirildiğini söyleyen Gürlek, sanal para ile de psikolojik bağ yaratıldığını belirtti. Sanal paranın çalınması gibi durumların da yaşandığını anımsatan Gürlek, “Sanal paranın hırsızlığı olduğu için olayın hukuki boyutu da var” dedi.