Türkiye en çok bu dizileri ve oyuncuları seviyor! - Sayfa 8

Katılımcılar arasında popüler olan diğer diziler sırasıyla; Leyla ile Mecnun (%7), Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki (%6), Ezel (%5).


813
Türkiye en çok bu dizileri ve oyuncuları seviyor! - Sayfa 9

En sevilen oyuncular

Ülkemizde dizilerin bu kadar popüler olmasının ve hafızalarda yer etmesinin önemli nedenlerinden biri oyuncular. Öyle ki bazen sadece bir oyuncuyu sevdiğimiz için bile oynadığı diziyi takip edebiliyoruz. Bu nedenle günümüzde, bir dizi hazırlanırken, dizinin senaryosu kadar, oyuncu seçimleri de önemli rol oynuyor.

Araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların en sevdiği erkek oyuncu %13’lük oy oranıyla, bu yıl Uluslararası Emmy Ödülünü de kazan, tecrübeli oyuncu Haluk Bilginer oldu.

913
Türkiye en çok bu dizileri ve oyuncuları seviyor! - Sayfa 10

Son dönemde yaptığı dizi ve filmlerle özellikle gençlerin takdirini kazanan Aras Bulut İynemli %12’lik oranıyla 2. sırada yer alırken, Kenan İmirzalıoğlu ve Halit Ergenç %9’luk oranlarıyla 3. sırayı paylaştılar.


1013
Türkiye en çok bu dizileri ve oyuncuları seviyor! - Sayfa 11

En beğenilen kadın oyuncu sorusunda ise %13’lük oranıyla Demet Evgar 1. sırada. Fox TV’de yayınlanan Kadın filmi ile büyük beğeni toplayan Özge Özpirinçci %11’lik oranla 2. sırayı alırken, Beren Saat %9’luk oranıyla 3. sırada.


1113