Türk psikolog Zeynep Selvili'ye Alman medya kuruluşundan skandal Filistin vetosu! - Sayfa 2

DW’DEN SKANDAL KARAR

+90 kanalında yayınlanacak yas üzerine bir belgeselde uzman olarak yer alması planlanan Selvili, Filistin’e yönelik destek paylaşımları nedeniyle projeye dahil edilmedi. DW'nin bu kararı, Selvili’nin sosyal medya gönderilerini antisemitik bulmasına dayandırıldı.

27
Türk psikolog Zeynep Selvili'ye Alman medya kuruluşundan skandal Filistin vetosu! - Sayfa 3

PSİKOLOG SELVİLİ: “IRKÇI DEĞİLİM”

Yaşadığı durumu sosyal medya üzerinden açıklayan Selvili, “Beni +90 kanalında bir projede uzman olarak davet ettiler ve ben de kabul ettim. Ancak sonrasında DW, bazı gönderilerimi antisemitik bulduğu gerekçesiyle projede yer almamı istemedi. Sizden tek bir antisemitik paylaşımımı göstermelerini istiyorum, çünkü ben ırkçı değilim,” ifadelerini kullandı. Selvili, paylaşımlarının yalnızca barış ve Filistin halkına özgürlük çağrısı içerdiğini vurguladı.

37
Türk psikolog Zeynep Selvili'ye Alman medya kuruluşundan skandal Filistin vetosu! - Sayfa 4

“FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI YAPIYORUM”

Selvili, ikinci paylaşımında Filistin halkına yönelik destek paylaşımlarının tamamen insani bir refleks olduğunu belirterek, “Bir yıldır Filistin halkı için barış ve ateşkes çağrısı yapıyorum. Hiçbir paylaşımım antisemitik değildir. Sadece Filistin'e özgürlük çağrısı yapan biri olarak sizden bir açıklama ve özür bekliyorum,” dedi. Ayrıca, bu saatten sonra DW ile çalışmayacağını, içeriklerini izlemeyeceğini ve paylaşmayacağını da duyurdu.

47
Türk psikolog Zeynep Selvili'ye Alman medya kuruluşundan skandal Filistin vetosu! - Sayfa 5

"FİLİSTİN ÖZGÜR OLANA KADAR HİÇBİRİMİZ ÖZGÜR DEĞİLİZ"

Son olarak, DW'yi azınlık haklarını savunduğunu düşündüğünü, ancak yanıldığını belirten Selvili, “Filistin özgür olana kadar hiçbirimiz özgür değiliz,” diyerek DW’ye yönelik eleştirilerini sürdürdü. Selvili, DW’nin tutumunu yanlış bulduğunu ve Filistin halkına destek vermeye devam edeceğini açıkladı.

57