Röportaj
28 Tem 2013 14:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

TÜRK İLE KÜRT AYNI SOYDAN, ROMA'YI DA TÜRKLER KURDU! ORHAN GENCEBAY TARİHİ YENİDEN YAZDI!

Orhan Gençebay Habertürk'e verdiği röportajda tarih konusundaki ilginç bilgilerini paylaşırken şaşkına çeviren iddialarda bulundu...

Çözüm süreci kapsamında kurulan Akil Adamlar Heyeti’nde yer alan Orhan Gencebay, HT Magazin’den Bülent İpek’e verdiği röportajda tarihi yeniden yazdı.

Amatör olarak tarihle ilgilenen Gencebay röportajdaki açıklamalarında biribirinden ilginç iddialarda bulundu. Türkler ile Kürtlerin aynı soydan geldiğini, Roma İmparatorluğu’nu Türklerin kurduğunu, Türklerin Anadolu’ya 12 bin yol önce geldiğini iddia ederek şaşırtan ünlü sanatçı evrenin varoluşundaki gizemlerden astrofiziğin bilinmeyenlerine, metafizikten telekineziye uzanan bir çok konuda ilginç açıklamalar yaptı.

İşte röportajdaki ilgili bölümler:

TÜRKLE KÜRT AYNI SOYDAN

Amatör tarihçi Orhan Gencebay olarak Türkler’in Anadolu’ya yerleşme tarihinin çok daha eski olduğunu mu ortaya koyuyorsunuz?
Tabi çok daha eski binlerce yıl. İskitler, Sakalar var. Hunlar, frigler, Akalar Türk kavimleri. Avarlar, Peçenekler, Kumanlar... dolu. Türkmenler, Baraklar, Kıpçaklar, Oğuzlar zaman içinde gelmiş. Atatürk’ün söylediği gibi 7-8 bin yıl önce gelmiş. Bana göre 12-13 bin yıldan beri de burdayız. Anadolu’ya zaten sürekli geliniyordu. Önce gelen sonrakini tanımıyor. 43 tane Türkçe lehçesi var. Dünyada Türkçe ilk beşte. Türklerle Kürtler kesinlikle akrabadır. Çok büyük çoğunluğu aynı soydandır. Ama zamanla bulundukları yerlerde Asimile olmuşlar değişmişler. Ama aidiyet meselesi farklı. İnsanlar kendilerini farklı farklı aidiyette ifade edebilirler. M. Ö. 522’de Türk genel kurmay başkanı ve tarihçi Onre Bına Başı Van, Gevaş, Soran’a Üç Karluklular’ı yerleştirmiş. Bunlar taşlarda yazar. Onlara o zaman özerkli verilmiş. O muhtariyete o zaman ’equert’ diyorlar Proto Türkçede. Kuert, yani Kürt. Onlar böyle. O zaman orada Asurlular, Babilliler, Elamlılar var. Siyasal denge için bunlar buraya yerleştirilmiş. Daha sonra göçler sürmüş. 1071 en sonuncusu. Macarlar da Hun Türkleri’dir. Etrüskler de asimile olmuş. 3 bin 500 yıl önce kuzey İtalyada Toskana şehrinde yerleşmiş kabile devleti kurmuş Türkler. ’E’ harfini kaldır ’Trüsk’ kalır; Trükskler. Azınlıklar ama uygarlar. Avrupa’da o zaman feodal yapı bile yok.

’TÜRKLER İTALYANMIŞ’

İtalya’yı da Türkler mi kurdu yani?
Roma şehrini ve Roma Devletini kuran da Etrüskler yani Türkler’dir. İtalya’nın ortasında Etrurya diye bir bölge vardır. Latince’nin kökeninde onlar vardır. Latin harflerinin oluşumu onlarla bağlantılıdır. Latin alfabesinin ilk harfi de Türkçe’nin de ilk harfi ’A’dır. Bu at, ata, ana’dır. Aslında A harfi 8-10 bin yıllık bir tamgadır. (damga) Etrüskler orada asimile olmuş İtalyanlaşmıştır. Gen havuzlarında yapılan araştırmalarda Etrüskler, kemik araştırmasıyla yüzde 97 Türk çıktılar.

’BİZANS DİYE BİR DEVLET YOK’

1071 tarihi bilinçli olarak mı vurgulanıyor?
Bu bir batı senaryosuydu. Art niyetli bu senaryo Sevr’e kadar geldi orada reddedildi. Yani şunu diyorlardı: ’1071’den önce siz yoktunuz. Burası sizin değil.’ diye bizi hapsetmişlerdi. Frigler’in Türk kültürüne sahip oldukları yazılarının okunmasıyla ortaya çıktı. Akalar var. Bunlar zamanla Yunanistan’a da taşındı. Bir kültür var ortada bunu anlatmaya çalışıyorum. Ben ırkçılıktan nefret ederim. Bu anlatıklarım tarihi bakış. Ama ülkemizde Türk Milleti kavramı önemli bundan vazgeçilmemeli. Bu kavram bir ırkı değil kültür bütünlüğünü ifade eder. Türkiye’de yaşan insanları kapsar. Türkiye adı da Osmalı döneminde batılıların buraya verdiği bir addır. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde burası Doğu Roma’ydı. Bizans diye bir şey yoktu. Osmanlı burayı İtalyanlar’dan aldı. O günden beri bizi ’Alla Turca’ olarak tanımladılar.

’Bizans yoktu’ diyerek Yunan milliyetçilerini kızdıracaksınız
Yoktu bunu yıllar önce de söyledim ben. Fatih’ten önce burası Bizans olarak anılmıyordu. Buranın adı Rum, Romalı demek. Yunanla ilgisi yok. Doğu Roma’nın içinde şu anki 36 etnik yapının hepsi vardı. Grek de vardı, Türk, Kürt, Arap da vardı. Sadece yönetim değişti. Roma gitti Osmanlı geldi. Yani halk Osmanlı hanedanıyla gelmedi buraya binlerce yıldır yaşıyordu burada. Anadolu böyle bir beşik. Yol geçen hanı adeta. Bizans ismi Yunan’ın buralara sahip çıkmak için bulduğu bir isim. Byzas diye birinin millatan önce buraya gelip yerleştiğini idda ederler.

Yenikapı’da bulunan Bizans öncesi kalıntıları da incelemişsiniz?
Oraya geleceğim. Yeni bir şey bulunca çocuklar arıyor beni ’Baba koş’ diyorlar. Profesör, arkeolog arkadaşlarım var. Yine çağırdılar yeni buldukları zaman çağırdılar Yenikapı’ya gittim inceledim. 8 bin 500 yıllık kültür buldular. Bizans iddialarını da çürüttü bulgular. 1561 yılında İstanbul’a gelen Alman bir tarihçi Yunanistanlı bir hovadan aldığı bilgilerle gidip Almanya’ya Bizans diye anlatıyor. Bizans uydurma öyle bir devlet yok. Bizim kitaplarımızda hala öyle geçiyor üzülüyorum.

Sizin sadece tarih değil uzay ve astro fizik araştırmalarınız da varmış.
Tarihçi bakışıyla bunları anlattam astro fizikçi olarak ta anlatırım. Bana dersen ki küresel iklimci gözüyle anlat dersen anlatırım. O de benim hobim. O zaman derim ki son buzul dönemi 13 bin yıl önce bitti. Bu süreç içinde neler olmadı ki . Bütün insanlar yaşama kaygısındaydı. Ondan sonra bir araya toplanıp dünyaya sonra yayıldılar. 2 buçuk milyon yıl önce başlayan buzul dönemi 13 bin yıl önce bitiyor. Dünya buz içinde kim yaşabilir ki o koşulda.

Röportajın devamı için buraya tıklayın...