Gündem
14 Nis 2014 07:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Türbanlı rektöre soruşturma!

Türban takarak Türkiye'nin gündemine gelen Dicle Üniversitesi rektörü Jale Saraç hakkındaki iddialar araştırılacak. Saraç'ın görevden alınması gündemde.

YÖK, türban takarak Türkiye'nin gündemine gelen Dicle Üniversitesi rektörü Ayşegül Jale Saraç ile ilgili iddialar üzerine inceleme başlatacak. Saraç hakkında inceleme ve soruşturma açılacağı ve gerek görüldüğü taktirde görevden alınması için düğmeye basılacağı öğrenildi.

Devlet üniversitelerindeki rektörlerin görevlerine, YÖK Denetleme Kurulu soruşturması ve ”Görevden alma” teklifinin kabul edilmesi halinde son verilebiliyor. Bu konudaki rapor ve teklif, YÖK Genel Kurulunca kabul edilirse, Cumhurbaşkanına öneride bulunuluyor. Görevden alma Cumhurbaşkanının onayı ile gerçekleşiyor. YÖK Disiplin yönetmeliğinin yanı sıra bir süre önce çıkarılan 6528 sayılı Milli Eğitim Teşkilat kanununda da rektör-öğretim üyelerinin görevden alınması ve meslekten çıkarılmalarına yönelik düzenlemeler bulunuyor.

Saraç hakkındaki iddialar AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten tarafından gündeme getirildi. Üniversitede yolsuzluk ve usulsüzlüklerin olduğunu iddia eden İçten, savcılığa suç duyurusunda da bulunacağını belirterek, Saraç'ı istifaya davet etti. İçten, rektör Saraç'ın görevde getirildikten sonra kendisine oy vermeyenleri üniversiteden uzaklaştırdığını, ve ''Pensilvanya'dan emir aldığını'' öne sürdü. Seçimlerde 3. sıradan çıkan ve 2007'de de AKP milletvekili adayı olan Saraç, Cumhurbaşkanı Gül tarafından rektörlüğe atanmıştı.