Medya
30 Haz 2008 12:33 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:09

TUNA KİREMİTÇİ,YAZARLARI SEVMEMENİN NEDENLERİNİ 10 MADDEDE TOPLADI!..İŞTE O NEDENLER!..

AKP'li Belediye başkanı vatandaşın parasına benim param demiş, yazar Latife Tekin'i azarlamıştı. Kiremitçi bu hareketten yola çıkarak yazarları sevmemenin 10 nedenini köşesine taşıdı..

Yazarları sevmemek için 10 iyi neden


1- Bazı yazarlar Latife Tekin gibidir; bir şeyi kafalarına koydular mı onları vazgeçirtmek zordur. Lütfedip festivale çağırırsınız, sizi ve partinizi eleştirmeye kalkarlar. Sus dersiniz susmazlar. Korkutmaya çalışırsınız korkmazlar. Zorla mikrofonun fişini çektirtirler insana.

2- Etkilidirler; yalnız kendileri farklı düşünse neyse. Bir de dinleyenlerin kafasını karıştırır bu yazarlar. Üstelik sözcüklerle araları iyi olduğundan bunu çok da iyi yaparlar. Tam dini kullanıp uyutmuşsunuz milleti, fişek gibi iki söz çakıp ortalığı aydınlatırlar.

3- Münasebetsizdirler; nerede ne söyleyeceklerine dikkat etmezler. Gerçeğe karşı saplantılı bir ilgileri vardır. Havadan sudan konuşsalar olmaz sanki.

4- Kalıcıdırlar: Malum, söz uçar, yazı kalır. Sizin nutuklarınız beş saniye içinde buharlaşırken onun kitaplarının elli yıl sonra hâlâ okunabileceğini düşünmek gerçekten moral bozucudur. Düşünsenize: Ya sizden bahsederlerse?

5- Maddiyatçıdırlar: Hepsi Latife Tekin kadar romantik değildir. Bazıları festivalde yapacakları konuşma karşılığında "onorer" ister, Demet Akalın´a vereceğiniz dolarların azalmasına neden olurlar. Gerçi istedikleri para bir şey değildir ama gel de bunu Demet Akalın´a anlat.

6- İnsan sarrafıdırlar; özellikle edebiyatçı olanlar insan gerçekliğiyle uğraşa uğraşa "karakter tahlili" konusunda uzmanlaşmıştır. Sizinle Almanya-İspanya maçı hakkında konuşurken bile akıllarındaki küçük deftere kişiliğiniz hakkında not aldıklarını düşünmek yazar milletinden soğutur insanı.

7- Saygındırlar; bizi bölmeyi kafaya koymuş batılılar pek saygı duyar yazarlara. Siz "bu kadın" deyip geçersiniz Latife Tekin´e, onlar bayıla bayıla kitaplarını okur, yere göğe koyamazlar.

8- Oyunbozandırlar; öyle bir söz söylerler ki durup dururken, onca emek verdiğiniz hesaplarınız ve stratejileriniz birden duman olur. Çileden çıkarırlar insanı.

9- Tatminsizdirler; her zaman daha fazlasını isterler. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla adalet... Sanki üstlerine vazifeymiş gibi, çıtayı her zaman daha yükseğe çıkarırlar. Memleket bu kadarına hazır mı değil mi, hiç düşünmezler.

10- Müstehaktırlar: İşte bu yüzden Tanpınar "sükût suikastı"na uğramış, Sevgi Soysal işkence görmüş, Hrant Dink arkadan vurulmuş, Metin Altıok yakılmış, Çetin Altan hapislerde yatmış, Elif Şafak koruma tutmak zorunda kalmıştır. Her kuşak kendi yazarını cezalandırmanın yolunu mutlaka bulmalıdır.


Tuna Kiremitçi/VATAN