Tülin Şahin'in mahrem fotoğraf davasında karar

Eski manken Tülin Şahin ve kızı Siena'nın babası Pedro de Noronha arasında sular durulmuyor. Şahin, Noronha'nın kızlarına yönelik açtığı Instagram hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımlar yaptığını iddia ettiği davada karar açıklandı. Mahkeme, Pedro de Noronha'nın beraatine hükmetti.

Tülin Şahin'in mahrem fotoğraf davasında karar - Sayfa 1

Eski ünlü manken ve sunucu Tülin Şahin ve Pedro de Noronha'nın birlikteliğinden kızları Siena Leyla, Kasım 2019'da dünyaya geldi. İkili bir süre sonra ayrıldıktan sonra 2021 yılında davalık oldu. Şahin, savcılığa başvurarak eski sevgilisi hakkında 'Özel Hayatın Gizliliğini İhlal' ve 'Haberleşmenin Gizliliğini İhlal' suçlarından suç duyurusunda bulunmuştu.

15
Tülin Şahin'in mahrem fotoğraf davasında karar - Sayfa 2

Tülin Şahin savcılığa sunduğu dilekçesinde, Pedro de Noronha'nın sosyal medya platformu Instagram üzerinden 'Siena için adalet' kullanıcı ismiyle bir profil sayfası açtığını, bu profil üzerinden kendisinin rızası dışında bikinili ve hamilelik dönemindeki fotoğraflarını kullanarak onurunu kıran ve toplumdaki itibarını sarsan, iftira ve hakaret içerikli paylaşımlar yaptığını belirtti.

25
Tülin Şahin'in mahrem fotoğraf davasında karar - Sayfa 3

Pedro de Noronha savunmasında, söz konusu paylaşımlarda kızına yönelik mesajlar yazdığını belirtti. Tülin Şahin'in kızıyla iletişimini engellediğini, ona yönelik negatif paylaşımda bulunmadığını ifade ederek suçlamaları reddetti.

35
Tülin Şahin'in mahrem fotoğraf davasında karar - Sayfa 4

SOMUT DELİL YOK

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine dava gerçekleşti. Savcı mütalaasında sanık Pedro de Noronha için belirtilen somut delillerin oluşmadığı gerekçesiyle beraatini talep etti. Mahkeme, mesajlaşma görüntülerinin paylaşıldığına yönelik şüpheden uzak somut delilin olmadığını değerlendirerek; "Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Suçu" yönünden beraat verdi.

45