TÜİK Temmuz ayı enflasyonunu 5 Ağustos'ta açıklayacak! Zam öncesi ve sonrası rakamlar bambaşka...

Milyonlarca memur ve emekli maaş zamlarını öğrenmişti. Haziran ayında sürpriz yapan TÜFE rakamları beklentilerin altında yüzde 1,64 oldu. Temmuz ayında ise enflasyonun gaza basarak yüzde 3,3'e yükseleceği öngörüldü. Temmuz enflasyonu 5 Ağustos'ta TÜİK tarafından duyurulacak.

TÜİK Temmuz ayı enflasyonunu 5 Ağustos'ta açıklayacak! Zam öncesi ve sonrası rakamlar bambaşka... - Sayfa 1

Emekli ve memur zammı 3 Temmuz'da açıklanan Haziran ayı enflasyonu ile belli olmuştu. Beklentilerin çok altında kalan enflasyon sonrası emekli maaş zammı yüzde 24,73, memur ve memur emekli zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşme dair yüzde 19,31 oldu. Emekliler için tek düzenleme ise en düşük emekli aylığında oldu.

110
TÜİK Temmuz ayı enflasyonunu 5 Ağustos'ta açıklayacak! Zam öncesi ve sonrası rakamlar bambaşka... - Sayfa 2

ENFLASYON HIZ KAZANACAK

Ağustos ayına girerken Temmuz ayı enflasyon beklentileri de ortaya çıktı. Bloomberg HT'nin Temmuz ayına ilişkin düzenlediği enflasyon anketi piyasanın Temmuz'da enflasyonun hızlanmasını öngördüğünü gösterdi.

210
TÜİK Temmuz ayı enflasyonunu 5 Ağustos'ta açıklayacak! Zam öncesi ve sonrası rakamlar bambaşka... - Sayfa 3

Ankete katılan 22 kurumun medyan beklentisi Temmuz’da enflasyonun aylık yüzde 3,3 seviyesinde gerçekleşmesi yönünde oldu. Anketteki medyan tahmine göre Temmuz’da yıllık enflasyonun da yüzde 62 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

310
TÜİK Temmuz ayı enflasyonunu 5 Ağustos'ta açıklayacak! Zam öncesi ve sonrası rakamlar bambaşka... - Sayfa 4

Temmuz enflasyonu için en düşük aylık beklenti yüzde 2,5 olurken en yüksek beklenti yüzde 4 olarak kaydedildi. Yıllık olarak bakıldığında ise Temmuz için en yüksek enflasyon tahmini yüzde 68,9 olurken en düşük tahmin yüzde 60,6 olarak belirlendi.

410