Trafik cezalarında yeni karar! EGM harekete geçti - Sayfa 6

"40 CEZA YEMİŞİM, HEP AYNI DAKİKALARDA"
Mağdurlardan Necati Karlıdağ da, "Durduk yere bize ceza yazılıyor. Araç başka yerdeyken, başka bir yerde görünüyor. Yüksek sesle müzik, farklı farklı yerlerde aynı dakika Beşiktaş'ta ve aynı dakika Esenler'de… bu araba aynı anda nasıl iki yerde bulunuyor. Işınlandın mı hemen geldin? İnsanların aklıyla oynanıyor. Ben 40 tane ceza yemişim, hep aynı tarihlerde, aynı dakikalarda, aynı saatlerde ceza gelmiş. Mecbur ödüyoruz ödemezsek muayeneyi geçmiyor. İnsanlar hep mağdur. Bu mahalle sadece. Şu anda da içimizde olabilir" ifadelerini kullandı.

67
Trafik cezalarında yeni karar! EGM harekete geçti - Sayfa 7

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ, CEZALARDA YENİ DÜZENLEME

Posta'da yer alan habere göre, Fahri Trafik Müfettişleri, kaldırımda yanlış park eden bir araç görüldüğünde ceza kesilebiliyordu. Şimdilik bu ceza kaldırıldı. Artık park halindeki araçlara fahri müfettişler ceza kesemeyecek.


Usulsüz ceza kesenlerle ilgili de çeşitli soruşturmalaırn başlatıldığı kaydedildi. Fahri trafik müfettişlerinin yetkileri tırpalandı. Fahri müfettişlerinin telefonlarında kullandığı trafik ihlali uygulamasından park cezası kesme yetkisi kalıdırılmış oldu.

77