Gündem
26 Ağu 2024 18:10 Son Güncelleme: 26 Ağu 2024 18:21

Timur Cihantimur'un tutuklu bulunduğu cezaevi iddiaları yalanladı: Günlerini bakın nasıl geçiriyor

Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine neden olduktan sonra annesi ile ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un tutuklu bulunduğu cezaevi, anne Eylem Tok'un iddialarını 2 sayfalık yazıyla yalanlandı. Cihantimur cezaevinde, görüntülü konuşarak kağıt oynayarak ve kitap okuyarak günlerini geçiriyor.

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un yargı süreci devam ederken yeni bir gelişme daha yaşandı.

Oğlunu önce Mısır'a ardından da ABD'ye kaçıran anne Eylem Tok "Oğlum cezaevinde kötü şartlar altında kalıyor." iddiasında bulunmuştu.

Cezaevi yönetimi, Eylem Tok'un iddialarını 23 Ağustos'ta Boston Federal Mahkemesi'ne gönderdiği iki sayfalık yazı ile yalanladı.

Sanığın günlük yaşamı hakkında bilgiler yer alan yazıda Cihantimur'un rahat bir ortamda bulunduğu, kağıt oyunu oynadığını, haftada üç gün de yakınlarıyla video konferans yöntemiyle görüştüğü belirtildi.

Yazıda Timur Cihantimur'un ders aldığı ve belirli zamanlarda kitap okuduğu, telefon ile görüşme yapma hakkının bulunduğu da vurgulandı.

Cihantimur'un 12 Temmuz'da gözetim altında tutulduğu Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü'nden New Jersey eyaletinde bulunan Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi'ne nakledildiği öğrenilmişti.

Timur Cihantimur'un avukatları ise bu kez de nakil işleminin müvekkillerinin akıl sağlığını riske attığını öne sürmüştü.

Gerekçe olarak da mahkeme ile gözaltı merkezi arasındaki 5 saatlik mesafe olması; bu nedenle de rutin görüşmelerin yapılamaması gösterilmişti.