Timur Cihantimur’un ABD'deki davasında yeni gelişme! Türkiye'ye iade edilecek mi? - Sayfa 5

BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKTI
Oğuz Murat Aci'nin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili özel bilirkişi raporu düzenlendi. T.C.'nin avukatlarının hazırlattığı rapora göre hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci, ATV araçlarının yol kenarında durması, ışıklı tabelalarla ikaz edilmemesi ve o saatte karayolunun kenarında bulunması nedeniyle yüzde 75 kusurlu bulundu.

59
Timur Cihantimur’un ABD'deki davasında yeni gelişme! Türkiye'ye iade edilecek mi? - Sayfa 6

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki T.C. ise, ehliyetsiz araba kullanmak ve yüksek hızda araç kullanması nedeniyle yüzde 25 kusurlu bulundu.

69
Timur Cihantimur’un ABD'deki davasında yeni gelişme! Türkiye'ye iade edilecek mi? - Sayfa 7

Eyüpsultan'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatlarından Burak Erden, "Timur Cihantimur'un avukatları özel bir rapor sundu. Bu raporun mahkemede hiçbir bağlayıcılığı yok. Daha önce sunulan, savcılık tarafından sunulan bilirkişi raporlarında, adli tıp raporlarında, Timur Cihantimur'un asli kusurlu olduğu zaten çok net şekilde ifade ediliyor." demişti.

79
Timur Cihantimur’un ABD'deki davasında yeni gelişme! Türkiye'ye iade edilecek mi? - Sayfa 8

BEN SKANDAL BİR RAPOR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Raporun skandal olduğunu söyleyen Murat Aci’nin babası Özer Aci, “Baştan sona yazılan bilgilerde eksikleri var. Fazlalıkları var, yanlışları var. Fakat okuduğumda oranların yanlış yazıldığını düşünüyorum. Yüzde 75 bizim oğlumuz, asli kusurlu olarak gösterilmiş. Kendi çocukları ehliyetsiz, süratli bir şekilde araba kullanıyor. Kazaya sebebiyet veriyor. Yüzde 25 kusurlu gösteriyor. Ben burada bu tutanağı düzenleyen yetkililere şunu söylüyorum. 

89